Šport > Moto športi
29 ogledov

Button sprejel vlogo druge violine

lewis hamilton jenson button EPA
Lewis Hamilton je z odstopom na driki za VN Singapurja v skupnem seštevku padel šele na četrto mesto. Njegov zaostanek za vodilnim Alonsom znaša več kot 50 točk, pri Mclarnu pa namigujejo, da bo Britancu v lovu na naslov pomagal moštveni kolega Jenson Button.

Jenson Button je v letošnji sezoni večkrat poudaril, da pri McLarnu ne igra vloge drugega dirkača, zato v bitki za naslov svetovnega prvaka predstavlja konkurenta moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu. Šef ekipe pa je namignil, da bi lahko Button na zadnjih dirkah sezone vendarle pomagal rojaku.

lewis hamilton jenson button | Avtor: EPA EPA
Odstop Hamiltona na driki za VN Singapurja je močno pokvaril njegove načrte v boju za naslov prvaka, vendar pri McLarnu ne želijo vreči puške v koruzo. Po najnovejših podatkih naj bi bil Button zavoljo uspeha mlajšega rojaka pripravljen žrtvovati svoje rezultate. ''Jenson je sam začel pogovor o tem. Zelo je tekmovalen, vendar je ekipni igralec,'' je povedal Whitmarsh. ''Kaj se bo dogajalo v prihodnosti, je odvisno od njega. Jaz ga tega ne bom prosil. Če se odloči, da bo dirkal v interesu ekipe, potem je to njegova odločitev,'' je dodal šef McLarna.

Po nočni dirki v Singapurju je Button namignil, da se bosta za naslov borila Alonso in Vettel. ''V tem trenutku bo težko kdo ujel Alonsa, mogoče Vettel. Odločalo se bo med njima, več dirkačev pa ima oddaljeno možnost,'' je povedal nekdanji svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.