Šport > Moto športi
11 ogledov

Car prehitevanj: "Nisem frustriran"

Na kvalifikacijah za VN Španije je bil Hamilton tretji, a skoraj sekundo zadaj. Žurnal24 main
32 prehitevanj na eni sami dirki. Pa pravite, da v formuli 1 ni prehitevanj. In to je podatek le za Lewisa Hamiltona z VN Kitajske. Vendarle je letos še brez zmage. "A zato nisem na tleh. Nisem frustiran."
Jackie Stewart je pred dnevi dejal, da je Jenson Button dobro ukrotil leve pri McLarnu. Aktualni prvak se je odzval z naslednjimi besedami: "Zanimivo je slišati komentarje tako izkušenih dirkačev, kot je Jackie. Dobrodošel je, da daje komentarje, ki so ponavadi zelo pozitivni, a sam sebi sem največji kritik." Button pravi, da je svoj življenjski cilj z naslovov prvaka že uresničil in bi zlahka ta hip končal kariero, pa vendarle: "Tukaj sem in zdaj bi rad dosegel še kaj več. Želim si osvojiti še en naslov prvaka."

Dirkač McLarna Lewis Hamilton je imel na kvalifikacijah uvodnih štirih dirk toliko smole, da se je moral na dirkah vselej prebijati iz ozadja. Tako je njegovo četrto mesto v točkovanju ter 11 točk zaostanka za vodilnim Jensonom Buttnom (McLaren) zelo dober izkupiček. Rezultatsko ga je ekipni kolega sicer zasenčil, ne pa dirkaško. Button ima dve zmagi, Hamilton še nobene. "A zato nisem na tleh. Nisem frustiran. Njegovi zmagi ne pomenita, da je hitrejši od mene, da je boljši od mene. Pač opravil je boljše delo, na naslednjih dirkah ga moram jaz," pred peto dirko sezone razlaga predlanski prvak, ki bi lahko brez zmage ostal tudi to nedeljo v Barceloni. Na kvalifikacijah je bil sicer tretji (najboljši letos), a Red Bulla imata tolikšno premoč, da ju bu v primeru suhe dirke nemogoče premegati.

25-letni dirkač, ki je na začetku sezone odpustil svojega menedžerja (očeta Anthonyja Hamiltona) in se pobotal s pevko Nicole Scherzinger, verjame, da ostaja v boju za prvaka. "Mislim, da sem že večkrat pokazal, kako hiter sem. Ni treba, da zmagam na vsaki dirki. Lani v Braziliji sem denimo startal iz ozadja in se prebil na tretje mesto. Takšne dirke si še bolj zapomniš kot zmage. Če startaš kot prvi in končaš prvi, je sicer super, a to je lahka zmaga. Če pa startaš iz ozadja, pa imaš v primeru dobre uvrstitve občutek, da si dosegel nekaj izjemnega. V takšnem primeru še bolj dokažeš svoje kvalitete."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.