Šport > Moto športi
27 ogledov

Črni tedni za motošport: smrt na dirki v Argentini

Guido Falaschi Violento Impacto Vivo Turismo Carretera Balcarce Argentina
1/5
Youtube
V dirkaških nebesih se je nedavno preminulima Britancu Danu Wheldonu in Italijanu Marcu Simoncelliju pridružil še en nesrečni dirkač. 22-letni Guido Falaschi je na dirki argentinske serije Turismo Carretera izgubil boj za življenje, potem ko je najprej zletel v zaščitne gume, nato pa sta vanj s polno hitrostjo priletela dva druga dirkača. Po 40 minutah oživljanja v lokalni bolnišnici so ga razglasili za mrtvega. Spodaj si oglejte galerijo in video.

Svet motošporta bo v naslednjih dneh žaloval za novim dirkačem. Po Danu Wheldonu (IndyCar) in Marcu Simoncelliju (MotoGP) je smrt kosila tudi na dirki argentinske serije Turismo Carretera, saj je na njej umrl mladi 22-letni dirkač Guido Falaschi. Voznik Forda je bil na dirki v Balcarceju na drugem mestu, ko je ob pritisku Leonela Larraurija izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitne gume, od koder ga je sila potisnila nazaj na stezo, kjer sta nanj naletela dva dirkača. Najprej ga je zadel Guillermo Ortelli (Chevrolet), nato pa še Néstor Girolami (Torino). Kljub veliki količini prahu in vsesplošni zmedi praktično nihče ni zaviral.

Ko so Falaschija potegnili iz avta, so pri mladem vozniku iz Santa Féja zaznali poškodbe trebuha, nemudoma pa so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer so zdravniki po 40 minutah boja za življenje izgubili dirko s časom. "Zelo mi je vroče," so bile njegove zadnje besede, ko mu je moštveni kolega Juan Manuel Silva dvignil vizir čelade, že takrat pa je imel hude notranje krvavitve. Huje poškodovanega so v bolnišnico pripeljali tudi Girolamija, a je po besedah zdravnikov že v stabilnem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.