Šport > Moto športi
27 ogledov

Denar ali Räikkönen? Je to res dilema?

Kimi Räikkönen je po treh relijih (nastopil je na dveh) sezone 2011 na skupnem d Žurnal24 main
Predsednik moštva Renault, Gerard Lopez, pravi, da bodo Kimija Räikkönena za svojega drugega dirkača izbrali le, če bo v moštvo prinesel vsaj toliko denarja kot Vitalij Petrov.
Vitalij Petrov je na 15 dirkah v formuli 1 dosegel eno peto mesto in bil še trikrat med dobitniki točk. Je 13. v seštevku. Kimi Räikkönen je v devetih sezonah zbral 18 zmag (v šestih sezonah je imel vsaj po eno zmago) in bil enkrat svetovni prvak.

Ni dvoma, da je nekdanji svetovni prvak in danes dirkač v reliju Kimi Räikkönen boljši dirkač od novinca v formuli 1 Vitalija Petrova, a to še ne pomeni, da bo moštvo Renault za sezono 2011 dalo sedež Fincu. Predsednik moštva, Gerard Lopez, pojasnjuje, da je zanje za zdaj bolje imeti dirkača, ki s sabo pripelje sponzorski denar, kot pa dirkača katerega bi morali mastno plačevati. "Smešno je, da mislite, da bomo zdaj na hitro zamenjali dirkaško postavo. Je nek dirkač iz relija, ki ga formula 1 ni več zanimala, zdaj pa bi se rad vrnil in to v našo ekipo," je v pogovoru za autosport dejal Lopez. "Najprej moramo uveljaviti našo ekipo v formuli 1, šele nato bomo lahko poslovali z dirkači. Naša naloga ostaja, da Eric Boullier naredi zmagovalno ekipo, vsi ostali pa se moramo boriti za sponzorje."

Lopez poudarja, da Petrov ni plačal svojega sedeža, temveč je v ekipi, ker je s sabo pripeljal bogate pokrovitelje, v prvi vrsti je to Lada. "Poleg tega je Vitalij dober dirkač. Lani je bil drugi v seriji GP2, lahko pa bi postal tudi prvak, če ne bi šestkrat odstopil," je vztrajen Lopez, ki pa prizna, da jim je še kako pomembno rusko tržišče. "Je dirkač, ki ima 250 milijonov ljudi, ki verjamejo vanj. Neumni bi bili, če se ne bi zavedali, kakšen posel je lahko to."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.