Šport > Moto športi
20 ogledov

Di Resta prelahek za 1,5 kilograma

Di Resta VN Bahrajna Sakhir Manama trening EPA
Paul di Resta (Force India) bo moral zaradi prelahkega dirkalnika dirko za VN Velike Britanije začeti iz boksov.

Britanski dirkač Paul di Resta bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva na domačem terenu v Silverstonu namesto s petega mesta, ki ga je dosegel v kvalifikacijah, začel povsem iz ozadja iz boksov. Vodstvo dirke ga je kaznovalo zaradi prelahkega dirkalnika.

Za Di Resto so se tako najboljše kvalifikacije v karieri, še nikoli namreč ni bil tako visoko, končale na najslabši možen način, njegov dirkalnik pa je bil na tehtanju prelahek le za 1,5 kilograma. Z njegovo kaznijo je največ pridobil dirkač Tora Rossa Avstralec Daniel Ricciardo, ki bo zdaj dirko začel s petega mesta, po eno mesto pa sta pridobila tudi Lotusov dirkač Finec Kimi Räikkönen in Ferrarijev prvi voznik Španec Fernando Alonso, ki bosta po novem dirko začela z osmega oziroma devetega mesta.

Nedeljsko dirko bo s prvega mesta začel domačin Lewis Hamilton, v prvi vrsti bo še drugi Mercedesov dirkač Nemec Nico Rosberg, v drugi pa sta po kvalifikacijah končala voznika Red Bulla Nemec Sebatsian Vettel in Avstralec Mark Webber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.