Šport > Moto športi
10 ogledov

Hamilton v strahu za svojo zapuščino

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton (Mercedes) je izrazil skrb, da nikoli več ne bo imel na voljo dirkalnika, ki bi mu omogočil boj za naslov svetovnega prvaka.


Britanski dirkač Lewis Hamilton (Mercedes) je v skrbeh za svojo zapuščino. Čeprav velja za enega izmed najboljših dirkačev na svetu, kar mu priznavajo tudi njegovi največji konkurenti, je do danes osvojil en sam naslov svetovnega prvaka (2008), kar je občutno premalo, da bi se zapisal med legende najelitnejšega dirkaškega športa.

Hamilton je po koncu lanske sezone zapustil McLaren, kjer je preživel večino let svoje mladosti, saj ga je skrbelo, da zapravlja najboljša leta svoje kariere. Čeprav je letos z Mercedesom že trikrat stopil na zmagovalne stopničke, pa ima v skupnem seštevku velikih 55 točk zaostanka za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull).

''Zmanjkuje mi časa,'' je povedal Hamilton in dodal: ''Pet let je minilo, odkar sem osvojil naslov prvaka. Ko sem dirkal v nižjih kategorijah, sem naslov osvojil vsako leto. Veliko je dirkačev, ki nikoli ne osvojijo naslova prvaka, zato sem hvaležen, da imam vsaj enega, čeprav eden ni tako prestižen, saj so naslov osvojili številni dirkači. Če imaš dva, tri, štiri naslove ... to te naredi posebnega,'' je povedal 28-letnik, ki ga skrbi, da bo kljub neizmernemu talentu kariero končal z eno samo zvezdico.

Vettel: trn v peti Hamiltona in Alonsa

Glavni krivec za strahove Lewisa Hamiltona je Sebastian Vettel, trikratni svetovni prvak, ki tudi letos drvi proti četrti zaporedni lovoriki. Hamilton in Fernando Alonso drug drugemu priznavata status najboljšega dirkača na svetu, čeprav je Vettel tisti, ki se lahko pohvali z enakim številom naslovov kot Britanec in Španec skupaj.

''Staram se in časa nimam na pretek. Začel sem razmišljati, kako se me bodo spominjali. Želim, da se me spominjajo kot zagrizenega dirkača,'' je povedal Hamilton.

Lewis je oktobra lani šokiral z odločitvijo, da se iz McLarna seli v Mercedes; ekipo, ki je pred letošnjo sezono zabeležila eno samo zmago. Britanec je zatrjeval, da je prišel čas za nove izzive, ki pa – vsaj za zdaj – niso zadovoljili njegovih apetitov po zmagovanju. ''V svoji prvi sezoni v F1 sem skoraj zmagal, nato sem zmagal v drugi,'' se spominja Hamilton. ''Od takrat nisem imel dirkalnika, s katerim bi lahko tekmoval. Dirkalnik je zelo pomemben in lahko se zgodi, da zapraviš najboljša leta svoje kariere,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 1
  • modrec 12:47 20.junij 2013.

    Tri sezone je imel dirkalnik za svetovnega prvaka, osvojil je samo eno prvenstvo.