Šport > Moto športi
189 ogledov

Šef pomiril dirkača, a le za kratek čas

Robert Kubica EPA
Šef Renaulta je zatrdil, da Robert Kubica ne predstavlja neposredne grožnje Jolyonu Palmerju, s tem pa dal jasno vedeti, da se Palmerju stolček izmika.

Francoska ekipa Reanult že nekaj časa išče zamenjavo za Jolyona Palmerja, ki po desetih dirkah letošnje sezone na računu nima niti točke. Med kandidati se omenjajo Sergio Pérez in Carlos Sainz, v zadnjih dneh pa se na veliko ugiba o tem, ali bo že po koncu poletnega premora za volanom Renaulta sedel Robert Kubica.

Robert Kubica Ena večjih vrnitev Šport Se bo v F1 vrnil po šestih letih in pol?

Poljski dirkač se aktivno pripravlja na vrnitev v formulo 1, ki pa za zdaj še ni uradno potrjena. Po besedah šefa Renaulta Cyrila Abiteboula v preostanku letošnje sezone ne nameravajo spreminjati dirkaške zasedbe, več kot očitno pa je, da so Palmerju šteti dnevi. 

Cyril Abiteboul | Avtor: EPA Cyril Abiteboul EPA
Abiteboul je zatrdil, da Palmerjev sedež ni v neposredni nevarnosti, s poudarkom na 'neposredni'.

"Palmerju sem povedal, da mu Robert v tem trenutku ne predstavlja grožnje. Oziramo se po možnostih za sezono 2018. Tudi Jolyon je ena od možnosti. Vse je v njegov rokah," se je odgovornosti opral šef Renaulta.

"Lahko potrdim, da bo Jo dirkal v Spaju. Načrt je tak, da bo dirkal do konca sezone. Še naprej ima našo podporo. Načrti se niso spremenili. Drži, da moramo z Robertom še malce preveriti teren. Treba je preučiti, kako realno je njegova vrnitev v moderni dirkalnik F1. Testirali smo z dirkalnikom iz leta 2012, delali pa smo tudi druge stvari - zdravniški pregledi in dirkanje v simulatorju, vendar o tem ne bi rad razpravljal," je ostal skrivnosten Abiteboul.

Pojasnil je, da v zvezi z dirkaškim parom ne iščejo kratkotrajne rešitve, in priznal, da je Kubica resen kandidat za sezono 2018. "Bomo videli, kako se bo odrezal z dirkalnikom z več podtlaka in več moči, saj dirkalnik, katerega je vozil do zdaj, ni dovolj reprezentantiven," sklenil šef Renaulta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.