Šport > Moto športi
1840 ogledov

Dirkač zavrnil možnost amputacije

correa Reševalni pas/Twitter
Ameriško-ekvadorskega dirkača čaka zapleten operativni poseg.

Juan Manuel Correa, 20-letni dirkač razreda F2, ki je bil konec avgusta udeležen v hudo prometno nesrečo v Belgiji, v kateri je umrl Anthoine Hubert, bo v nedeljo prestal 10-urno operacijo desne noge.

Correa se je hudo poškodoval ob trčenju s Hubertom v drugem krogu dirke na slovitem Spa-Francorchamps. Neseča se je zgodila pri hitrosti več kot 270 km/h. Udeležen je bil tudi Japonec Marino Sato, ta jo je odnesel brez večjih posledic.

Correa je že en mesec v bolnišnici, saj so morali z operativnim posegom počakati, ker je bolehal za akutnim respiratornim distresnim sindromom. Stanje njegovih pljuč se je v nekaj tednih izboljšalo do te mere, da mu bodo kirurgi lahko zdaj končno operirali spodnji del desne noge.

Ker gre za zelo zahteven in kompleksen proces, je bila dirkaču ponujena možnost amputacije s kasnejšo rekonstrukcijo odstranjenega dela noge, vendar je pobudo zdravniške stroke zavrnil.

Anthoine Hubert Tragično Šport Grozljiva nesreča na dirki v Belgiji

"Juana Manuela so v začetku tedne premestili v drugo bolnišnico v Londonu, ki je specializirana za ortopedsko kirugijo, potem ko so zdravniki pozornost z njegovih pluč preusmerili na njegovo nogo. Juan Manuel je pri polni zavesti, njegova pljuča pa so okrevala hitreje od pričakovanj. Glavni cilj je zagotavljanje optimalne fizične pripravljenosti za deseturno operacijo, ki bo krojila njegovo prihodnost," je sporočila dirkačeva družina.

juan manuel correa Stanje je resno Šport Dirkača prebudili iz umetne kome

"Zdravniki bodo imeli prvič po nesreči dostop do ran. Prvič bodo lahko ocenili, kakšno škodo so utrpeli njegova golenica, gleženj in stopalo. Odstranili bodo, kar bo potrebno, in poskusili čim bolje sestaviti njegovo nogo. Poškodbe so zelo hude, operacija pa bo nadvse zahtevna. Zdravniki so mu ponudili možnosti amputacije z rekonstrukcijo, vendar se Juan zanjo ni odločil, čeprav se zaveda, da je pred njim velik izziv," so dodali v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.