Šport > Moto športi
15 ogledov

Dirkača srebrne puščice: Nimamo šans

lewis hamilton Reuters
Mercedes nima možnosti za zmago na VN Madžarske, sta ocenila dirkača srebrne puščice, Lewis Hamilton in Nico Rosberg.

Mercedes se na prostih treningih pred dirko za VN Madžarske ni najbolje odrezal, medtem ko je Red Bull ponovno pokazal svojo premoč. Rosberg je priznal, da je bilo toplo vreme najslabši scenarij za Mercedes, ki se še vedno privaja na nove Pirellijeve pnevmatike.

Red Bull brez konkurence

''Red Bull je izgledal zelo, zelo dobro. Mislim, da nismo dovolj hitri,'' je povedal nemški dirkač in dodal: ''Red Bull je zelo hiter in nekatere druge ekipe bodo v vročih pogojih prav tako hitrejše od nas. Naredili bomo, kar se bo dalo, in poskušali iztržiti čim večje število točk. Bolj kot je vroče, slabše je za nas in več težav bomo imeli. Vse kaže, da bo to najbolj vroča dirka leta. Težko bo.''

Izgubili nekaj hitrosti

Mercedes je na Hungaroringu prvič preizkusil nove Pirellijeve pnevmatike, saj se zaradi kazni Mednarodne avtomobilistične zveze ni smel udeležiti testiranja v Silverstonu. Hamilton je s pnevmatikami zadovoljen, vendar priznava, da srebrna puščica ni tako hitra kot prej.

''Nimamo tiste hitrosti, ki smo jo imeli na zadnji dirki, vendar bomo poskusili narediti nekatere spremembe. Sem smo prispeli v zaostanku, toda naredili smo veliko krogov in se marsikaj naučili,'' je povedal nekdanji svetovni prvak, ki se je strinjal s svojim moštvenim kolegom, da bo Red Bull preprosto nedosegljiv.

''Rekli so mi, da je imel v nekaterih krogih Mark Webber tudi do osem desetink prednosti, kar je zanimivo. Ferrari je konkurenčen, tu je še Lotus, Red Bull pa je razred zase,'' je zaključil Britanec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.