Šport > Moto športi
261 ogledov

Moštvo Sauber s slovenskim pridihom

Monisha Kaltenborn peter sauber EPA
Po večmesečnih pogajanjih in usklajevanjih dobiva moštvo formule 1 v lasti Petra Sauberja nove solastnike.

Podpisane so bile pogodbe o kapitalskem vstopu dveh ruskih državnih fondov in ruskega Nacionalnega inštituta za tehnologijo in letalstvo v moštvo Sauber. Podrobnosti dogovora bodo stari in novi lastniki predstavili konec avgusta v Moskvi.

Ruski vlagatelji vstopajo v moštvo Petra Sauberja predvsem zaradi razvoja tehnologij, povezanih s formulo 1, seveda pa tudi v želji po večji prisotnosti ruskega gospodarstva in drugih akterjev v tem prestižnem športu. Ruska federacija želi zagotoviti tudi infrastrukturo, ki bi bila še bolj zanimiva za karavano F1.

Sodeloval mariborski poslovnež

Vstop ruskega kapitala pa ima tudi slovenski pridih. Eden od glavnih pobudnikov za vstop ruskih partnerjev v Sauber je mariborski poslovnež Jurij Pinter, ki vodi družbo Refca Group. Slednja je v rusko-švicarsko-avstrijskem solastništvu in je tudi eden od partnerjev v kapitalskem vstopu v Sauber F1, so sporočili iz Refce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.