Šport > Moto športi
32 ogledov

Prva ženska na čelu ekipe F1

Monisha Kaltenborn peter sauber EPA
Vodenje ekipe Sauber, ki je v svoje vrste vabila pravkar drugič upokojenega Michaela Schumacherja, bo prevzela Monisha Kaltenborn. Avstrijka indijskih korenin je maja letos postala tretjinski lastnik moštva in je prva ženska v zgodovini, ki bo vodila ekipo F1.

Monisha Kaltenborn je prva ženska v zgodovini formule 1, ki je postala vodja kakšnega moštva. Peter Sauber, oseminšestdesetletni Švicar, je namreč nepreklicno odstopil in ne bo več opravljal vsakodnevnega vodenja ekipe Sauber, ki jo je ustanovil, še vedno pa bo predsednik skupine Sauber ter bo še naprej sprejemal strateške odločitve.

Monisha Kaltenborn | Avtor: EPA EPA
"Že zelo dolgo nazaj smo se odločili, da bo vodenje ekipe od mene prevzela Monisha Kaltenborn, pustili smo le odprta vrata za objavo trenutka, ko se bo to zgodilo. Sedaj je napočil primeren čas, da pritisnemo na ta gumb. Tudi za to, ker je bilo že kar nekaj dirk, na katerih nisem bil prisoten, med drugim prejšnja za veliko nagrado Japonske, kjer se je moštvo zelo izkazalo. Kaltenbornova ima nedvomno dovolj znanja in izkušenj ter bo lahko zagotovila delovanje ekipe tudi v prihodnje, kar je zame zelo pomembno," je Sauber zapisal v sporočilu za javnost v južnokorejskem Yeongamu, kjer bo v nedeljo dirka svetovnega prvenstva.

Enainštiridesetletna Monisha Kaltenborn je bila rojena v Indiji, kamor sta se še v času njene mladosti iz Dunaja preselila njena avstrijska starša. V Sauber je prišla leta 2000 in je najprej delala v pravnem oddelku, od januarja leta 2010 pa je bila predsednica uprave firme Sauber Motorsport AG. Peter Sauber je maja letos tretjino delnic Sauberja, ki ga je ustanovil pred 40 leti, prenesel na njeno ime. Spomladi prihodnje leto bo minilo 20 let, odkar Sauber nastopa v F1 in je četrta najstarejša ekipa v tem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.