Šport > Moto športi
19 ogledov

Najbolj obetavna ostajata pri Sauberju

sergio perez sauber ferrari nurburgring 2011 EPA
Najbolj obetavni dvojec v formuli 1, Japonec Kamui Kobajaši in Mehičan Sergio Perez, tudi v sezoni 2012 ostaja v Sauberju. Švicarska ekipa je z dirkačema zelo zadovoljna.

"Z dirkačema smo zelo zadovoljni," je v sporočilu za javnost zapisal vodja in lastnik ekipe Sauber Ferrari, Švicar Peter Sauber. Kamui Kobajaši je letos osvojil 27 točk in je 11. v skupnem seštevku, Sergio Perez pa jih ima osem. Zdaj je na potezi moštvo, da jima že za naslednjo sezono omogoči bolj konkurenčen dirkalnik, kot si ga talenta njunega kova zaslužita.


"Kamui se je letos zelo dobro razvil in prevzel vlogo prvega dirkača. Čeprav je to šele njegova druga sezona, se zelo dobro spopada z odgovornostmi, ki jih ima, ker je bolj izkušen dirkač naše ekipe. Z njim smo zadovoljni tako na športnem kot osebnem nivoju. Nikoli ni bilo dvoma, da ne bi izkoristili možnosti, da ga zadržimo za sezono 2012,
" je odločitev za podaljšanje pogodbe s 25-letnim Kobajašijem pojasnil Sauber.

"Sergio je presegel naša pričakovanja. Ni le dokazal, da je zelo hiter, ampak tudi konstanten. Po nesreči v Monaku je pokazal, da se zna soočiti tudi s težkimi situacijami. Že prvotna pogodba s Sergiom je predvidevala, da z nami ostane dlje časa. Pri novincih je to vedno tvegano, a se nam je obrestovalo," je zadovoljstvo z 22-letnim Perezom potrdil Sauber, ki ima tudi v rezervnem dirkaču Mehičana, in sicer Estebana Gutierreza. Pereza jeseni sicer še čaka testna preizkušnja s Ferrarijem, kjer bi utegnil leta 2013 zamenjati Felipeja Masso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.