Šport > Moto športi
18 ogledov

Heidfeldu se izteka čas, čas za Senno

vn nemčije nürburgring trening heidfeld EPA
"Ni skrivnost, da nisem zadovoljen, nihče v ekipi ni," po vse slabših rezultatih ekipe Renault pove vodja moštva Eric Boullier. Še posebej je razočaran nad Nickom Heidfeldom. Kaj kmalu ga utegne zamenjati ali Bruno Senna ali Romain Grosjean. Brazilec bo dobil priložnost na prvem petkovem treningu za VN Madžarske, ki sledi že ta konec tedna.

Ekipa Renaulta brez Poljaka Roberta Kubice nima najboljše sezone 2011. Po 10 dirkah so v seštevku moštev peti, a s 66 točkami kar 289 točk za vodilnim Red Bullom. Pa uporabljajo iste motorje! Rus Vitalij Petrov je v seštevku dirkačev deveti, rezerva Kubice Nemec Nick Heidfeld pa z dvema točkama več mesto više. Vsak je bil enkrat tretji, a to se je zgodilo na prvih dveh dirkah. Odtlej pa pobirajo le še točkovne drobtinice.

Ena sama točka na minuli dirki na Nürburgringu je pomenila, da je vodja moštva Eric Boullier končno povzdignil glas. "Smo mnogo pod želenimi dosežki. Minuli konec tedna nismo bili dovolj dobri. Na Madžarskem se bomo poskušali pobrati, a ker na dirkalniku ne bo nadgradenj, ne smemo pričakovati preveč. Na zadnjih dirkah sem pričakoval, da bomo naredili napredek. Morda smo hitrejši, a Force India in Sauber sta naredila še večji napredek."

"Ni skrivnost, da nisem zadovoljen, nihče v ekipi ni. Sezono smo začeli dobro, a tretji mesti sta že zelo oddaljeni," poudarja Boullier, ki je še posebej razočaran nad izkušenim Heidfeldom. "Ni mu uspelo prevzeti vodilne vloge v moštvu. Kar se tiče rezultatov, se bolj zanašamo na Petrova, Heidfeld pa naj bi pomagal pri razvoju dirkalnika." Očitno k temu ni veliko pripomogel. Vprašanje je, do kdaj bo še dirkal.


Priložnost za Senno in Grosjeana

Bruno Senna bo ta petek na VN Madžarske že dobil priložnost nastopa na enem treningu. "Čutimo, da je čas, da damo Brunu priložnost. Pridobil si bo nekaj izkušenj, mi pa bomo videli, kako se lahko odreže, ko se dirka zares," pove Boullier. Ta še bolj resno računa na drugega rezervnega dirkača ekipe, Romaina Grosjeana. Leta 2009 je že dirkal za moštvo, a se ni posebej izkazal, letos pa je vodilni v seriji GP2. "Nismo pozabili nanj. Zelo dobro mu gre v GP2. Dozorel je in je dovolj sposoben za formulo 1. Mislim, da ima potencial, da postane eden od velikih fantov formule 1." Pozabiti ne gre niti na Kubico, ki bi se konec sezone utegnil vrniti vsaj za kakšen trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.