Šport > Moto športi
19 ogledov

Vettel: "Moramo delati bolj resno"

vn nemčije 2011 vettel EPA
Sebastian Vettel je v Nürburgringu dokazal, da je ranljiv, še posebej, ko ni v vodstvu. Ker sta Ferrari in McLaren vse hitrejša, spodbuja svoje moštvo. "Morali bomo začeti delati bolj resno." Medtem se Lewis Hamilton spet spogleduje z naslovom prvaka.

Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) ni le hiter, kot je bil nekoč njegov rojak Michael Schumacher (Mercedes), tudi poraze prenaša podobno slabo. Tako je po četrtem mestu na domači VN Nemčije pod odrom za zmagovalce postopal poklapano in krivdo zvračal na ekipo. Njegov Red Bull res ni bil konkurenčen, a vse se je začelo z začetniško napako, ko je z eno pnevmatiko zapeljal z asfalta, da ga je zavrtelo in odtlej je le še izgubljal stik z najboljšo trojico na Nürburgringu (še ena primerjava s Schumacherjem – isto se je to nedeljo v istem zavoju zgodilo tudi veteranu). Ni se zgodilo prvič, da je Sebastian naredil napako, ko ni vodil, lani je pod pritiskom rezultatov v prvi polovici sezone to počel pogosto.


"Naslednja dirka je že naslednji konec tedna. Zdi se, da McLaren in Ferrari postajata hitrejša in hitrejša, zato bomo morali začeti delati bolj resno. Da bi se vrnili nazaj na stopničke, moramo dirkalnik poskušati izboljšati,"
je moštvo svaril branilec naslova svetovnega prvaka. "Nisem zadovoljen, a moram sprejeti dejstvo, da so bili trije hitrejši. Ves konec tedna se v dirkalniku nisem počutil dobro in nisem mogel biti tako hiter kot Mark." Da je premoč Red Bulla res zgodovina, izpostavlja tudi tokrat tretjeuvrščeni Mark Webber (Red Bull). "Že na prejšnji dirki v Silverstonu, kjer je bil naš dirkalnik vedno zelo dober, nas je Ferrari premagal. Tukaj sem pritiskal do konca, a se kaj več ni dalo narediti."

Hamilton: "Borba za prvaka bo zelo trda"

Kako hitro se v formuli 1 lahko vse obrne. McLaren, ki je bil po dobrem začetku sezone povprečen v Valencii in Silverstonu, ter na Nürburgringu še v petek sekundo za najboljšimi, s tretjo zmago v sezoni spet verjame, da je bitka za naslov prvaka še možna. "Borba za prvaka bo odslej zelo, zelo trda. V igro smo se zdaj vrnili tudi mi. Upam, da lahko to formo prenesemo tudi na naslednje dirke," je po drugi letošnji zmagi odločen Lewis Hamilton (McLaren). Nikar prehitro, ena lastovka še ne prinese pomladi. Prvak iz sezone 2008 za še naprej prepričljivo vodilnim v skupnem seštevku Vettlom zaostaja 82 točk. Do konca sezone je še devet dirk, naslednja (zadnja pred poletnim premorom) pa sledi že prihajajoči konec tedna na Madžarskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.