Šport > Moto športi
14 ogledov

Ferrari in Red Bull potrebujeta vročino

fernando alonso ferrari silverstone zmaga 2011 Reuters
Zadnja dirka prvenstva formule 1 pred skoraj enomesečnim poletnim odmorom bo dala odgovor, ali sta Ferrari in McLaren res ujela ekipo Red Bulla. Zavita in počasna proga bi v primeru visokih temperatur morala najbolj ustrezati poskočnemu konjiču, a to je obenem steza, kjer je zmagovalec prejšnje dirke Lewis Hamilton zmagal že dvakrat.

"Nemčija je bila za nas nekaj res pozitivnega, a pot na vrh je še zelo, zelo dolga. Pomembno bo, da najdemo nekaj konstantnosti," pred 11. dirkaškim koncem redna v sezoni 2011 razmišlja Lewis Hamilton (McLaren), ki je minulo nedeljo dobil VN Nemčije, pred tem pa je bil na VN VB na četrtem mestu daleč za najboljšimi. Njegov zaostanek za Sebastianom Vettlom (Red Bull) je še vedno visokih 82 točk. "Rad bi napovedal novo zmago, a takoj, ko rečem kaj takega, se zgodi katastrofa. Raje bom tiho, pa naj govori moj dirkalnik."

Še štiri točke več zaostanka ima Fernando Alonso (Ferrari), ki pa je potencial dirkalnika pokazal z zmago v Silverstonu. Rdeči so prepričani, da bi bili lahko prvi tudi na Nürburgringu, če ne bi bilo tako zelo mrzlo. Za Hungaroring je napoved drugačna, a dvakratni svetovni prvak se zaveda, da jim manjka še nekaj drugega. "V primerjavi s prvim delom sezone smo veliko nadoknadili, a narediti moram še en korak naprej. Še vedno nam nekaj manjka, še posebej na kvalifikacijah. Res je, da na dirki nekaj pridobimo, a vselej se na dirki ne da nadoknaditi dveh, treh mest s kvalifikacij," pove dvakratni svetovni prvak.


Na prvih dveh mestih skupnega seštevka ostajata branilec naslova Vettel in Mark Webber (Red Bull), a po dveh dirkah brez zmage postaja vse bolj jasno, da je njihova premoč preteklost. "Pole position smo osvojili na vseh letošnjih VN, imamo šest zmag na 10 dirkah, vselej smo imeli vsaj enega dirkača na stopničkah. A zadnji dve dirki sta bili pokazatelj, da ne smemo popustiti. McLaren in Ferrari sta odlični ekipi, ki vse bolj pritiskata na nas," se vodja Red Bulla Christian Horner zaveda, se še niso osvojili prvenstva.


Jubileji na VN Madžarske

Jenson Button (McLaren) bo postal šele 11. dirkač v zgodovini, ki bo nastopil na 200. dirki. Prehitel bo Alaina Prosta, ki jih je odpeljal 199. Pet let nazaj je prav na Hungaroringu dosegel svojo prvo zmago. Nedeljska dirka bo jubilejna tudi za Nica Rosberga (Mercedes), ki bo odpeljal svojo stoto dirko. Stota pa bo ta dirka tudi za 2,4-litrske osemvaljnike, ki so po sezoni 2005 zamenjali trilitrske desetvaljnike. Tudi Alonso je svojo prvo zmago osvojil na VN Madžarske. To je bilo pred osmimi leti, ta petek pa bo praznoval svoj 30. rojstni dan.


Zadnjih pet zmagovalcev VN Madžarske:

2010 – Mark Webber (Red Bull)
2009 – Lewis Hamilton (McLaren)
2008 – Heikki Kovalainen (McLaren)
2007 – Lewis Hamilton (McLaren)
2006 – Jenson Button (Honda)

Skupni seštevek po 10. dirki sezone 2011:

Dirkači:
1. S. Vettel 216 točk
2. M. Webber 139
3. L. Hamilton 134
4. F. Alonso 130
5. J. Button 109
6. F. Massa 62
7. N. Rosberg 46
8. N. Heidfeld 34
9. M. Schumacher 32
10. V. Petrov 32

Moštva:
1. Red Bull Renault 355 točk
2. McLaren Mercedes 243
3. Ferrari 192
4. Mercedes 78
5. Renault 66
6. Sauber Ferrari 35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.