Šport > Moto športi
15 ogledov

Drugi Venezuelčan v F1

To je 25-letni Pastor Maldonado, novi član ekipe Williams. (Foto: attwilliams.co
1/2
Žurnal24 main
V sezoni 2011 bomo v formuli 1 prvič po 30 letih videli Mehičana (Sergio Perez) in prvič po 27 letih Venezuelčana. Pastor Maldonado je podpisal pogodbo z Williamsom. Bo šele drugi Venezuelčan v F1.
Spoznajte Pastorja v dodanem videu. Obiskal je Williamsovo tovarno in se preizkusil v njihovem dirkaškem simulatorju.

Od srede je tudi uradno: aktualni prvak serije GP2 Pastor Maldonado bo v sezoni 2011 dirkač Williamsa v formuli 1. Zamenjal bo prvaka serije GP2 iz leta 2009 Nica Hülkenberga, ki je ekipo po koncu sezone zapustil, še preden ga je ta uspela odpustiti. Maldonado bo postal šele drugi Venezulčan v tem elitnem dirkaškem tekmovanju. "Rad bi dosegel nekaj dobrih rezultatov in s tem povrnil svoji domovini, ki mi je pomagala do te priložnosti," je dejal ob podpisu pogodbe. "Zame je privilegij, da me je Williams izbral za svojega dirkača. Tako slavna ekipa je opazila moj talent. Ta pogodba je lep konec tega zame uspešnega leta." Ob novincu bo v Williamsu še eno sezono odpeljal rekorder, Rubens Barrichello. "V čast mi  je, da bom dirkal skupaj s tako izkušenim dirkačev, kot je Rubens. Mislim, da bova dobra ekipna kolega in bova skupaj pomagala, da se Williams počasi vrne nazaj na vrh."

Prvi Venezuelčan v formuli 1 je bil Johnny Cecotto, ki je v sezonah 1983 in 1984 odpeljal 18 dirk. 27 let kasneje bo priložnost dobil Pastor Maldonado. Z dirkanjem je začel v gokartu, že od leta 1998 pa se kali v Evropi. V italijanski formuli Renault je v svoji drugi sezoni postal prvak. Od leta 2007 je dirkal v GP2. Je aktualni prvak.

Starosta formule 1, Frank Williams, 25-letnega Maldodana spremlja že štiri sezone. "Pastor je vzbudil mojo pozornost leta 2007, ko je v Monaku odpeljal odlično dirko in tudi zmagal. Od takrat kaže svoj velik talent, letos pa je dosegel tudi nekaj navdušujočih zmag. Veselimo se že, da bomo še razvili njegov talent, in da bo njegova debitanska sezona kar se da uspešna." Pred Venezuelčanom je težka preizkušnja, saj je dirkač, ki v formulo 1 pride predvsem zaradi pomoči svojih pokroviteljev pod še večjim pritiskom. "Želim pokazati svoje zmožnosti, biti čim bliže vrhu in iz dirkalnika iztisniti maksimum. Ekipa trdo dela in tudi jaz bom moral pritiskati, da bi bili čim prej na vrhu. Novinec bom, a to ne bo težava."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.