Šport > Moto športi
12 ogledov

Ecclestone: Alonso me je razočaral

bernie ecclestone fernando alonso EPA
Šef formule 1 Bernie Ecclestone je prepričan, da Fernando Alonso (Ferrari) razmišlja o selitvi k drugi ekipi, kar je botrovalo slabšim predstavam na dirkališču.

Španskemu dirkaču Fernandu Alonsu tudi v letu 2013 ni uspelo prekiniti vladavine Sebastiana Vettla (Red Bull), tako kot lani pa je sezono končal na drugem mestu skupnega seštevka prvenstva formule 1.

''F1 supremo'' Bernie Ecclestone je prepričan, da se je Alonso, ki je za Vettlom zaostal kar 155 točk, vdal v usodo, kar je jasen pokazatelj, da ga zanima selitev k drugi ekipi.

''Razočaran sem nad Fernandom Alonsom, saj sem njegov velik navijač in podpornik Ferrarija,'' je Ecclestone zapisal v svojem povzetku letošnje sezone F1. ''Zdelo se mi je, da je obupal, kar je dokaz, da išče novo ekipo,'' je dodal 83-letnik.

Alonso je v letošnji sezoni večkrat kritiziral nekonkurenčni Ferrarijev dirkalnik, saj se poskočni konjiček - sploh v drugem delu sezone - ni mogel kosati s (pre)hitrim Red Bullom. Španec se je z nekaterimi izjavami na račun rdečih iz Maranella zameril predsedniku Luci Di Montezemolu, ki mu je izdal javni ''ukor''.

Eccelstone dvomi, da bo Ferrariju pred začetkom nove sezone uspelo sestaviti dirkalnik, ki se bo lahko vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. ''Ne vem, ali ekipa ni konkurenčna zaradi njega ali zaradi ljudi, ki ne opravljajo svojega dela. Zagotovo si zasluži dirkalnik, s katerim bo lahko zmagoval na dirkah. Če Ferrari to je ali ni, pa ne vem,'' je zaključil Ecclestone.

Alonso bo v prihodnji sezoni dirkal ob Kimiju Räikkönenu, ki se po slovesu od Lotusa vrača k Scuderii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.