Šport > Moto športi
166 ogledov

Ferrari potrdil menjavo za Vettla, nov obraz pri McLarnu

ferrari Epa
V prestižnem dirkaškem cirkusu sta bili sklenjeni dve novi sodelovanji.

Iz ekipe Ferarri so uradno sporočili, da bo po koncu letošnje sezone njene vrste okrepil Španec Carlos Sainz mlajši. V dirkalniku moštva iz Maranella bo zamenjal štirikratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Nemca Sebastiana Vettla.

Novica o tem je zaokrožila že v sredo, številni avtomobilistični mediji so poročali o tem, a je italijanska zasedba ni želela potrditi do danes.

Petindvajsetletni dirkač, sicer sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, se je dogovoril za dvoletno sodelovanje, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc.

Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta.

Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulo je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Britanski delodajalci Sainza mlajšega so danes sporočili, da bo španskega dirkača v njihovem moštvu zamenjal 30-letni Avstralec Daniel Ricciardo, zmagovalec sedmih dirk v formuli 1. V zadnjih dveh sezonah nastopa za Renault, pred tem je bil član ekip Toro Rosso in Red Bull.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice