Šport > Moto športi
362 ogledov

Ferrarija navdušila tudi v Avstraliji, Vettel kar s skuterjem odvozil krog

Sebastian Vettel Reševalni pas/Twitter
Na drugem treningu v Melbournu najhitrejši Leclerc, na prvem Sainz.

Dirkač Ferrarija Monačan Charles Leclerc je bil najhitrejši na drugem treningu pred veliko nagrado Avstralije v Melbournu. Vodilni v svetovnem prvenstvu formule 1 je v Albert Parku krog prevozil v 1:18,978 minute, svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen je v Red Bullu na drugem mestu zaostal +0,245.

Tretji najhitrejši čas drugega treninga je v drugem Ferrariju postavil Carlos Sainz, Španec pa je sicer bil najboljši na prvem treningu. Španski veteran Fernando Alonso, ki je v Albert Parku zmagal pred 16 leti, je bil presenetljivo na četrtem mestu s svojim Alpinom, peti je bil Mehičan Sergio Perez v drugem Red Bullu. Britanec Lewis Hamilton, rekorder po številu naslovov v F1, je bil komaj 13.

Carlos Sainz | Avtor: Profimedia Profimedia

Sainz pa je dosegel najboljši čas na prvem treningu. Voznik Ferrarija je odpeljal najhitrejši krog v 1:19,806 minute in svojega moštvenega kolega Monačana Charlesa Leclerca potisnil na drugo mesto z 0,571 sekunde prednosti. Verstappen je v drugem Red Bullu zasedel četrto mesto za tretjeuvrščenim Perezom.

Trening je sicer bil prekinjen, ko je moral Nemec Sebastian Vettel z Astonom Martinom predčasno s steze. "Imam težave z motorjem," je dejal po radijski zvezi, nato pa parkiral svoj dirkalnik približno 15 minut pred koncem. Vettel je nato sam pograbil gasilni aparat, ker se je iz njegovega dirkalnika kadilo, nato pa je kar s skuterjem odpeljal krog do konca in zavil nazaj v garažo. Trening so prekinili, dokler njegovega avtomobila niso odrinili s proge.

Pred tretjo dirko sezone, ki bo v nedeljo ob 7. uri po srednjeevropskem času, v SP vodi Leclerc (45 točk) pred Sainzom (33) in Verstappnom (25). Hamilton (16) je peti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.