Šport > Moto športi
84 ogledov

Francoz v odlični poziciji, da še poveča svojo prednost

Francesco Bagnaia Profimedia
Od vodilnega v skupnem seštevku v Assnu hitrejši le Bagnaia.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v Assnu v razredu motoGP začel s prvega startnega mesta. V današnjih kvalifikacijah je premagal vodilnega v seštevku sezone, Francoza Fabia Quartararoja (Yamaha).

Tretji čas kvalifikacij je na dirki na Nizozemskem dosegel Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), iz druge vrste pa bodo začeli Italijan Marco Bezzecchi (VR46 Ducati), Španec Aleix Espargaro (Aprilia) in Avstralec Jack Miller (Ducati).

Pred nedeljsko enajsto dirko sezone, zadnjo pred poletnim premorom, je v seštevku krepko v vodstvu svetovni prvak Quartararo. Ima 172 točk, drugi je Aleix Espargaro s 138.

Fabio Quartararo | Avtor: Profimedia Profimedia

V razredu moto2 je kvalifikacije dobil Britanec Jake Dixon (Kalex) pred Špancem Albertom Arenasom (Kalex) in rojakom Samom Lowesom (Kalex).

V najšibkejšem razredu moto3 pa so bili v kvalifikacijah najboljši Japonca Ayumu Sasaki (Husqvarna) in Tatsuki Suzuki (Honda) ter Španec Izan Guevara (GasGas).

Dirka v elitnem razredu motoGP bo na sporedu v nedeljo ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.