Šport > Moto športi
44 ogledov

Gajser ostal v skupnem vodstvu

Tim Gajser VN Evrope Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser, svetovni prvak in vodilni v letošnjem seštevku razreda MXGP, je šesto postajo sezone svetovnega prvenstva 2017 končal na skupno petem mestu. Gajser je bil v prvi vožnji šesti, v drugi pa četrti. Zmagal je Francoz Gautier Paulin.

Motokros proga v Valkenswaardu je znana po svoji zahtevnosti. Ta vikend ni bilo nič drugače, nizozemska mivka je znova poskrbela za številna presenečenja. Tim Gajser je prvo vožnjo začel v ospredju na drugem mestu tik za Francozom Gautierjem Paulinom, Antonio Cairoli pa je na startu zaostal in je bil šele štirinajsti. Po uvodnih štirih krogih je Gajser padel in nazadoval na šesto mesto, kjer je ostal do konca prve vožnje. Zmagal je Paulin. Cairoli je končal šele na devetem mestu.

V drugi vožnji je Gajser slabše startal in tekmovalci so ga pred prvim ovinkom povsem zaprli. Makolčan je začel napadati z osmega mesta. Za razliko od prve vožnje je v drugi najboljši start uspel Cairoliju, ki je vso dirko vozil na prvem mestu in drugo vožnjo tudi dobil. Gajser se je v nadaljevanju vključil v boj za najvišja mesta, kjer je bil tokrat tudi mojster peščenih prog, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki sta mu končno uspeli dve dobri vožnji. Gajser je v drugi vožnji napredoval do četrtega mesta, skupno je na dirki zasedel peto mesto.

Skupni zmagovalec dirke je postal Francoz Paulin, drugo mesto in s tem prve stopničke v kategoriji MXGP je osvojil domačin Herlings. Tretji je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek.

Cairoli zmanjšal razliko

Gajser je današnjo dirko začel z 18 točkami prednosti v SP pred italijanskim tekmecem, Cairoli je zaostanek zdaj nekoliko zmanjšal na 14 točk (234-220).

Na Nizozemskem sta v elitni kategoriji MXGP tekmovala tudi Klemen Gerčar in Peter Irt. Zanju je bil nastop drugi v sezoni, a za zadaj še ostajata brez točk v SP. V prvi vožnji je Gerčar 28., Irt pa 31. V drugi sta uvrstitvi za malenkost popravila, Irt je končal na 26. mestu, Gerčar pa mesto za njim. Skupno sta dirko končala na 28. (Irt) in 29. mestu (Gerčar).

Velika nagrada Evrope (MXGP):

PRVA VOŽNJA: 
1. Gautier Paulin (Fra)
2. Jeremy Van Horebeek (Bel)
3. Jeffrey Herlings (Niz)
...
6. Tim Gajser (Slo)
28. Klemen Gerčar (Slo)
31. Peter Irt (Slo)
...

DRUGA VOŽNJA: 
1. Antonio Cairoli (Ita)
2. Gautier Paulin (Fra)
3. Jeffrey Herlings (Niz)
4. Tim Gajser (Slo)
...
26. Peter Irt (Slo)
27. Klemen Gerčar (Slo)
...

SKUPNO NA DIRKI: 
1. Gautier Paulin (Fra) 47 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 40
3. Jeremy Van Horebeek (Bel) 38
...
5. Tim Gajser (Slo) 33
...

SKUPNO V SP (6/19): 
1. Tim Gajser (Slo) 234 točk
2. Antonio Cairoli (Ita) 220
3. Gautier Paulin (Fra) 192
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.