Šport > Moto športi
62 ogledov

Gajser se je vrnil z zmago

Tim Gajser VN Evrope Hondaproracing.com
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser se je na peti dirki državnega prvenstva v Mačkovcih z dvojno zmago uspešno vrnil na tekmovalne steze po premoru zaradi poškodbe. Slavil je v odprtem razredu open pred Luko Kutnarjem in Aljošo Molnarjem.

Še v petek vse do popoldneva ni bilo jasno, ali bo aktualni svetovni prvak Tim Gajser lahko tekmoval, na veselje številnih navijačev pa se je po preizkusu na motorju odločil, da je poškodba že dovolj zaceljena, da lahko tvega nastop na domači sceni.

Vse oči gledalcev in ljubiteljev motokrosa so bile danes uprte v Tima Gajserja. Poškodba je, kot kaže, že preteklost in slovenski svetovni prvak že razmišlja o naslednjih dirkah za svetovno prvenstvo.

"Počival sem minimalno. Takoj, ko sem lahko, sem začel delati vaje pod budnim očesom fizioterapevta, kajti ritem na dirkah MXGP je neusmiljen in vsak dan, ko ne delaš na kondiciji in moči, pomeni težave na dirki. Na dirke MXGP se vračam z jasnim ciljem, da se vsako dirko posebej odpeljem optimalno. Nikakor pa ne mislim z glavo skozi zid, sezona je še dolga in zgodi se lahko še marsikaj. Antonio Cairoli je sicer trenutno v položaju, ko lahko nadzira tekmece in ne potrebuje nujno zmage, ampak samo nabiranje točk. Bomo videli, kaj prinesejo naslednje dirke, zagotovo bo zanimivo," je dejal Gajser, ki je dirko v Mačkovcih izkoristil za trening pred tekmo SP, ki ga čaka že naslednji konec tedna v Italiji.

Vodilni položaj v skupnem seštevku državnega prvenstva je v odprti kategoriji z odlično vožnjo in dvojnim drugim mestom utrdil Luka Kutnar, tretje mesto je zasedel Aljoša Molnar.

Pancar niza uspehe

V kategoriji MX2 je z dvojno zmago slavil Jan Pancar, ki je pravkar dopolnil sedemnajst, velja pa za enega največjih upov. "Steza je zelo lepa, čeprav zame prelahka, saj ni kanalov in grbin, ki sicer nastanejo na dirkah za evropsko prvenstvo. Takšna steza je odlična za trening in za rekreativne voznike, mene pa že čez en teden čakajo po pol metra globoke luknje in kanali v Italiji, kjer bom dirkal za točke evropskega prvenstva EMX 250. Počitka ne bo, veliko moram še delati, saj je konkurenca izredno huda," je povedal Pancar. Drugega mesta se je razveselil Hrvat Luka Crnković, tretjega pa Avstrijec Markus Hirtl. Četrto in peto mesto sta zasedla Miha Bubnič in Miran Kovačič.

Luka Milec ima za sabo teden, ki bi ga verjetno najraje kar čim prej pozabil. Po padcu na dirki evropskega prvenstva v Orehovi vasi se je nekako sestavil za novo dirko, a že v prvem krogu prve vožnje padel v hitrem desnem ovinku, nakar sta ga v gneči povozila še dva tekmeca. Dirka razreda MX 125 in MX2 je kar nekaj krogov potekala pod rumeno zastavo, saj so morali nesrečnega Milca s steze odnesti na nosilih. Z dvema točkama prednosti je tako skupno zmagal Matevž Robek, ki se kljub mladosti odlično znajde na 125-kubičnem motociklu. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Jan Walter in tretje Matic Gregorka.

Med najmlajšimi je v kategoriji MX 50 z dvojno zmago slavil Miha Vrh, v kategoriji MX 65 je bil prvi Jaka Peklaj, v kategoriji MX 85 je prepričljivo slavil Bor Brejc.

Pri starejših veteranih je zmagal Alojz Vogrinc in Bogomirju Gajserju zadal prvi poraz, med mlajšimi veterani je z dvema zmagama slavil Borut Koščak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.