Šport > Moto športi
509 ogledov

Gajser kljub padcu v samem vrhu

Tim Gajser Facebook
Najboljši motokrosisti sveta so se mudili na Švedskem.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dirki svetovnega prvenstva na Švedskem osvojil drugo mesto, premagal ga je le Nizozemec Glenn Coldenhoff. Gajser si je že na prejšnji dirki zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP. Tokrat pa je bil tretji v prvi vožnji in zmagal v drugi.

Danes je hitro pokazal, da ga osvojeni naslov ne bo ustavil pri željah po novih uspehih. V prvi vožnji sta mu načrte sicer preprečila manjša napaka in padec, po katerem je izgubil dve mesti, do konca pa ni mogel višje kot do tretjega. Pred njim sta končala Coldenhoff in Francoz Romain Febvre.

Povsem drugače je bilo nato v drugi vožnji. Gajser je bolje začel in predse spustil le Febvra. Francoz in Slovenec sta kmalu ujela divji ritem, ki ga preostali tekmeci niso mogli loviti. Gajser je v vsakem krogu zagrozil tekmecu in nakazal, da namerava mimo njega, a mu je to po napadu na skoku uspelo šele nekaj krogov pred koncem.

Takrat je bil Gajser teoretično zmagovalec dirke; le krog pozneje pa je sledil grd padec Febvra. Na enem od manjših skokov je padel prek motorja in obležal na stezi. S steze so ga morali odnesti na nosilih, za zdaj pa še ni znano, kako hude so njegove poškodbe. Če bo moral predčasno končati sezono, bo njegova odsotnost pomenila hud udarec za francosko reprezentanco na dirki za pokal narodov čez mesec dni v Assnu.

Gajser je, ker je vodil v drugi vožnji, Coldenhoff pa je bil tretji, imel tedaj v žepu zmago v Uddevalli, ki bi bila zanj že okrogla deseta v sezoni. A krog pred koncem je Nizozemec v ostrem boju za drugo mesto le prehitel Latvijca Paulsa Jonassa. To pa je bilo ravno dovolj, da je seštevek dirke pripadel njemu, Gajser se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Nizozemec je zbral 47 točk, Gajser 45, tretji je bil Jonass (38).

tim gajser Šampion Šport Takšen človek je v resnici Tim Gajser

"Na splošno sem kar zadovoljen. Prvi start je bil dober, a sem potem naredil napako in sta me dva prehitela. Težko je bilo prehitevati, a mi je uspelo priti do tretjega mesta. Druga vožnja je bila boljša, počutil sem se odlično, nisem pa želel prehitro napasti. Ko sem prišel na prvo mesto, mi je hitro uspelo narediti razliko. sem pa čutil, da za mano poteka hud boj. Ko je Glenn prehitel Paulsa, pa sem že vedel, da ne bom zmagal. A kljub vsemu je bila dirka dobra in sem lahko zadovoljen," je črto pod Švedsko potegnil svetovni prvak.

Skupno je v SP, ki je že odločeno, Gajser prvi s 709 točkami, danes četrti Jeremy Seewer s 511 je drugi, tretji je Francoz Gautier Paulin (468), ki je bil danes šesti.

Do konca sezone sta še dve dirki, naslednja bo 8. septembra v turškem Afyonkarahisarju.

V razredu MX2 je na Švedskem nastopil Jan Pancar, z 20. mestom v prvi in 14. v drugi je končal na 16. mestu. Slavil je Francoz Tom Vialle pred Nizozemcem Calvinom Vlaandernom in Špancem Jorgejem Pradom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.