Šport > Moto športi
22 ogledov

Gerčar navdušil 6.000 gledalcev

Orehova vas
1/12
Organizator
Slovenski motokrosist Klemen Gerčar je zmagovalec domače dirke svetovnega prvenstva razreda MX3 v Orehovi vasi, kjer je zmago slovenskega šampiona pozdravilo okoli 6.000 gledalcev.

Najboljši slovenski dirkač Klemen Gerčar je imel pred domačo dirko, največjim tekmovanjem v tem športu v Sloveniji, lepo izhodišče v skupnem seštevku SP.

Po uvodnih treh dirkah na Nizozemskem, v Romuniji in Ukrajini je zbral 112 točk in na domače prizorišče prišel kot drugi, pred njim je bil le Avstrijec Matthias Walkner. Gerčar, eden od štirih slovenskih udeležencev dirke v Radizelu (drugi slovenski močan adut Matevž Irt se je poškodoval na zadnji dirki DP in se je moral nastopu odpovedati), pa je imel nato nekaj smole na sobotnem treningu, ko je padel prek krmila in poškodoval motocikel, sam pa je stisnil zobe in si v kvalifikacijah zagotovil šesto izhodišče.

Padec preprečil zmago v drugi vožnji

Na dirki je dolgo kazalo, da bo potekala povsem enosmerno in po domačih željah. V prvi vožnji je namreč Gerčar po začetnem drugem mestu takoj prišel v vodstvo, ki ga ni več spustil iz rok. Po pol ure vožnje in dveh dodatnih krogih je tako zmagal pred Walknerjem in Smolo. Podobno pa je bilo tudi v drugi; domači dirkač je začel silovito in si že po polovici kroga privozil veliko prednost. Razliko pred zasledovalci je nato uspešno obdržal skoraj do konca, a vse ni šlo po načrtih. V zadnjem krogu je, morda že z mislimi pri skupni zmagi, namreč padel in izgubil vodstvo. Ciljno črto je prečkal kot četrti, za Krestinovom, Smolo in Čehom Martinom Michekom. Vseeno pa ga je spremljal tudi kanček sreče - v seštevku obeh voženj je namreč zbral 43 točk, eno več kot Smola, tretji Krestinov je imel 40 točk, tako da se je spet povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra in lahko zmagoslavno pozdravil navijače.

Cilj vikenda izpolnjen

"Bil je težak konec tedna, začelo se je že včeraj, ko sem padel v kvalifikacijah. Prva dirka se je odlično razpletla, po startu sem bil drugi, a sem nato hitro prišel do vodstva. Dolgo je kazalo, da bom tudi drugo vožnjo končal v istem slogu. A motokros je pač takšen, naredil sem napako in zapeljal na kamen, ki ga v prejšnjem krogu tam še ni bilo. A vseeno sem se pobral in uspelo mi je končati dirko s skupno zmago, kar je bil tudi cilj tega vikenda. Še naprej bom trdo delal, garal in to je lep obet za naprej. Vem, da bo sezona še naporna, že čez en teden me čaka dirka v Italiji, kjer terena ne poznam, potem pa bom nastopil še na enem skoraj domačem terenu v Jastrebarskem na Hrvaškem," je svojo napako podoživel Gerčar.

Nastopili so še trije Slovenci, Rok Bekanovič je končal na 17. mestu z devetimi točkami, brez točk pa sta ostala Theo Urbas na 23. mestu in Borut Koščak na 33.

Po štirih dirkah v SP je zdaj Gerčar spet na prvem mestu s 155 točkami, Walkner jih ima 150, Krestinov pa 143.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.