Šport > Moto športi
18 ogledov

Rosberg izdal skrivnost Vettlu?

sebastian vettel nico rosber EPA
Mercedes je zanikal govorice, da naj bi podrobnosti o testiranju Pirellijevih pnevmatik prišle na plano po pogovoru med Nicom Rosbergom in Sebastianom Vettlom. Rosberg naj bi informacije nespametno zaupal aktualnemu svetovnemu prvaku.

Mercedes se bo zaradi testiranja Pirellijevih pnevmatik zagovarjal pred mednarodnim razsodiščem, je pred dnevi odločila FIA. Sporno testiranje, ki naj bi po mnenju tekmecev Mercedesu omogočilo nepravično prednost, pa po rasodbi Fie še vedno buri duhove.

Po navedbah angleških medijev naj bi za testiranje prvi izvedel Sebastian Vettel, in sicer v pogovoru z rojakom Nicom Rosbergom. Mercedes je govorice že označil za ''kategorično neresnične''.

Rosberg ni želel komentirati dejstva, da sta z Lewisom Hamiltonom med testiranjem uporabljala anonimni čeladi, je pa naredil veliko napako, ko je na laž postavil šefa ekipe Rossa Brawna. ''Seveda sem vedel, kaj testiramo, da sem jim lahko povedal podrobnosti,'' je izdal Rosberg, čeprav so pri Mercedesu zatrjevali, da je testiranje potekalo pod taktirko Pirellija, ki ni razkril, kaj točno testira. ''Dobivali smo kode. Vsak dan smo testirali drug paket in ne vemo, kakšni so bili rezultati,'' je naknadno povedal Brawn.

Mercedes se bo moral zaradi suma kršitve pravil udeležiti obravnave na Fiinem mednarodnem razsodišču, datum pa za zdaj še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.