Šport > Moto športi
23 ogledov

Mercedes na sodišče, Ferrari oproščen

mercedes wolff hamilton rosberg brawn EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je presodila, da se bo moral Mercedes zaradi testiranja Priellijevih pnevmatih zagovarjati pred sodiščem. Ferrari, ki se je prav tako udeležil zaslišanja, je bil oproščen.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je sporočila svojo odločitev o spornem testiranju Pirellijevih pnevmatik, ki jih je med dirko za VN Španije in VN Monaka opravil Mercedes.

Nemška ekipa, ki je v nasprotju s pravili dirkala z letošnjim dirkalnikom W04, se bo morala zaradi svojih dejanj zagovarjati pred mednarodnim razsodiščem. Podobna testiranja je pred meseci opravil tudi Ferrari, ki se je prav tako udeležil zaslišanja, vendar je FIA presodila, da Scuderia z uporabo dve leti starega dirkalnika ni kršila pravil.

''V luči vseh informacij, ki smo jih zbrali med preiskavo, se je FIA odločila, da zapre primer Scuderie Ferrari, ki je s Pirellijem testirala 23. in 24. aprila. Z uporabo dirkalnika letnik 2011 niso kršili pravil Mednarodne avtomobilistične zveze. O testiranju Mercedesa bo odločalo Fiino mednarodno razsodišče, saj je raziskava pokazala, da gre za morebitno kršitev pravil,'' so sporočili iz Fie.

Rosberg: ''Ničesar nismo izvedeli''

Nico Rosberg (Mercedes) je potrdil izjave šefa ekipe Rossa Brawna in zagotovil, da Mercedes s testiranjem Pirellijevih pnevmatik ni pridobil nobenih dodatnih inforamcij. ''To je bilo Pirellijevo testiranje. Oni odločajo, kaj počnemo,'' je povedal nemški dirkač in dodal: ''Nobene besede nimamo. Oni rečejo: 'naredi to, naredi ono'.'' Rosberg je še zatrdil, da mu dogajanje ob stezi ni načelo koncentracije, saj se ekipa povsem običajno pripravlja na dirko za VN Kanade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.