Šport > Moto športi
25 ogledov

Grosjean se je opravičil Webbru

romain grosjean EPA
Francoski drikač Romain Grosjean, ki je v zadnjem času postal tarča kritik dirkačev formule 1, se je opravičil Marku Webbru. Dirkača sta tržila na dirki za VN Japonske, za Grosjeana pa je bila to že osma nesreča v letošnji sezoni, ki jo je povzročil v prvem krogu.

romain grosjean | Avtor: EPA EPA
Romain Grosjean se je znašel v nehvaležnem položaju, saj je v letošnji sezoni v prvem krogu trčil že na osmih dirkah. Zaradi nesreče v belgijskem Spaju je moral izpustiti dirko v Monzi, po trku v Suzuki pa ga je Mark Webber označil za ''norca'', čigar poteze so ''sramotne''. V bran mlademu dirkaču je stopil šef Lotusa Eric Boullier, Grosjean pa je ponudil še svoje opravičilo. ''Mark je prišel do mene in povsem razumem, zakaj je bil nezadovoljen. Vse, kar sem lahko naredil je, da sem se mu opravičil. Zelo mi je žal,'' je povedal dirkač Lotusa.

jackie stewart | Avtor: EPA EPA
Šestindvajsetletnik se dobro zaveda zaskrbljujoče statistke prvega kroga, kljub temu pa njegov sedež v formuli 1 (še) ni pod vprašajem. ''Veliko sem se pogovarjal z ekipo. Oni niso zadovoljni, jaz nisem zadovoljen. 550 ljudi se trudi, da bi nam zagotovili konkurenčen dirkalnik, in če vse uničiš že v prvem ovinku, to nikakor ni dobro,'' je povedal Grosjean in nadaljeval: ''V prvem krogu bom upošteval vse varnostne ukrepe. Nisem neumen. Zavedam se tveganja na startu in delam na tem, da bi spremenil določene stvari.''

Grosjean je namignil, da je nesrečo v Suzuku povzročil zato, ker si je želel povečati prednost pred Sergiom Perezom. ''Upam, da bo od zdaj naprej zgodba drugačna in se ne bom osredotočal na napačne tarče,'' je povedal Grosjean, ki mu je pomoč ponudil trikratni svetovni prvak Jackie Stewart. Nekdanji dirkač in komentator Martin Brundle upa, da bo Grosjean velikodušno ponudbo sprejel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.