Šport > Moto športi
4800 ogledov

Grozljiva nesreča španskega zvezdnika, ki je pristal v bolnišnici (video)

Pol Espargaro Reševalni pas/Twitter
Španec po grozljivi nesreči na tretjem prostem treningu izpušča dirko v Valencii.

Tretji prosti trening pred poslednjo dirko sezone Veliko nagrado Valencie se je nesrečno končal za španskega dirkača Pola Espargaroja, ki je po grozljivem padcu v bolnišnici predčasno zaključil sezono.

Voznik ekipe Repsol Honda je padel na vstopu v 13. ovinek, ko mu je zdrsnil zadnji del in ni več uspel poravnati motocikla, ki ga je katapultiral v zrak. Espargaro je tako nekaj časa letel po zraku, preden je silovito pristal na tleh ter oddrsel v pesek.

Nemudoma mu je na pomoč priskočila zdravniška služba, nesrečni voznik pa je dirko zapustil na nosilih ter bil nemudoma prepeljan v bližnjo bolnišnico, a na srečo ni utrpel hujših poškodb.

"Na žalost sem imel težek padec na tretjem prostem treningu. Šlo je za močan udarec, a na srečo nimam resnejših poškodb in slikanje ni pokazalo nobenega zloma. Ko diham, me boli v predelu reber. Sem selo razočaran, saj sem bil resnično hiter in sem se počutil zelo samozavestno. Na vrsti je počitek, vzel bom tablete proti bolečinam in videli bomo, kakšna bo situacija jutri," se je včeraj še dokaj optimistično iz bolnišnice javil Espargaro.

Honda je nato v nedeljo dopoldne namreč naznanila, da so poškodbe vseeno dosti prehude, da bi Španec lahko nastopil na poslednji dirki sezone, v kateri pred nedeljsko dirko drži 10. mesto v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.