Šport > Moto športi
256 ogledov

Izjemni Italijan še petič zapored najhitrejši

Francesco Bagnaia Epa
Bagnaia petič zapovrstjo do najboljšega startnega položaja.

Italijanski motociklist Francesco Bagnaia (Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP pred dirko za veliko nagrado Algarveja v portugalskem Portimau. Štiriindvajsetletnik iz Torina je za peti "pole position" zapovrstjo zanesljivo prehitel moštvenega kolega, Avstralca Jacka Millerja, tretji pa je bil Španec Joan Mir (Suzuki).

Za Bagnaio je to skupno šesti najboljši startni položaj v tej sezoni, na nedeljski dirki pa bo lovil tretjo zmago, s čimer bi si že zagotovil drugo mesto v skupnem seštevku.

Francesco Bagnaia | Avtor: Epa Epa

Naslov svetovnega prvaka je že na zadnji dirki predčasno slavil Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), ki je bil tokrat sedmi. V seštevku razreda motoGP ima Quartararo 267 točk, Bagnaia je pri 202, tretji pa je lanski svetovni prvak Mir s 175.

Na Portugalskem ne bo nastopil zmagovalec zadnjih dveh preizkušenj v razredu motoGP, Španec Marc Marquez (Honda). Ta je preteklo soboto padel na treningu z enduro motociklom in moral zaradi pretresa možganov odpovedati nastop na predzadnji dirki sezone.

Nesreča Šport Kaj skriva Honda? "Sumim, da je z Marquezom kaj hujšega"

Dirkaški spored v Portimau se bo sicer v nedeljo začel ob 12.20 z dirko v razredu moto3, ob 14. uri bodo na startu dirkači v motoGP, ob 15.30 pa sledi še dirka moto2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.