Šport > Moto športi
777 ogledov

Težave za Quartararoja, Bagnaia se ne da

Francesco Bagnaia Epa Francesco Bagnaia.
Dirkači elitnega motociklističnega razreda so se merili v kvalifikacijah za VN Emilije Romanje.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu. Za Bagnaio je bil današnji "pole position" že četrti zaporedni v tej sezoni.

V elitnem razredu motoGP je bil na kvalifikacijah pred VN Emilije Romanje drugi njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Jack Miller. Uspeh Ducatija pa je s tretjim mestom dopolnil še član poltovarniške ekipe Avintia Italijan Luca Marini, ki bo tako prvič v karieri dirko začel iz prve vrste.

V drugi vrsti bodo Španec Pol Espargaró (Honda), Portugalec Miguel Oliveira (KTM) in Italijan Franco Morbidelli (Yamaha).

Darryn Binder Sanjski prestop Šport Mladi zvezdnik iz moto3 neposredno v motoGP

Kvalifikacije pa so se slabo končale za vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja. Francoz s tovarniško Yamaho je namreč v prvem delu kvalifikacij zasedel le tretje mesto in se prvič, odkar nastopa v elitni konkurenci, ni uvrstil v odločilni del bojev za najboljša mesta. Za nameček pa ni štel niti njegov najboljši čas v tem delu, ker ni upošteval rumene zastave, tako da bo imel v nedeljo šele 15. startni položaj.

V SP je sicer v najboljšem položaju Quartararo, ki ima 254 točk. Bagnaia je drugi z 202, tretji Španec Joan Mir (Suzuki) pa s 176 niti teoretično ne more več ubraniti lanskega naslova prvaka. Do konca so namreč le še tri dirke in tako največ 75 točk. 

Francoz bi si lahko že v nedeljo zagotovil naslov prvaka, če bo imel po dirki 51 točk več kot Italijan, sicer pa bosta o razpletu sezone odločali zadnji preizkušnji na Portugalskem in v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.