Šport > Moto športi
30493 ogledov

Grozljivka! Pri 290 km/h naravnost v zid, ljudje kričali od groze!

Micunori Takaboši twitter
Dirkač je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico.

Japonski dirkač serije GT500 Micunori Takaboši se lahko zahvali le višji sili, da je ostal v enem kosu po grozljivi nesreči na eni izmed dirk japonskega državnega prvenstva.

Takaboši je namreč na legendarni stezi pod goro Fudži vozil tik za Juhimom Sekigučijem, ko se je ta v zadnjem trenutku ognil počasnemu Takešiju Suehiri, ki je čisto počasi vozil na desni strani steze, Takabošiju pa pri tem ni pustil nobene možnosti, da bi se rešil.

Slednji je sicer v zadnjem trenutku uspel obvoziti Suehira, a je pri tem izgubil nadzor nad vozilom ter se pri hitrosti 290 km/h zalatel naravnost v zid.

Nesreča je izgledala tako grozljivo, da so prisotni navijači začeli kričati od groze ter se prijemati za glavo, medtem ko je srhljivko dopolnil ša komentator dirke, ki je v nejeveri kričal med prenosom.

Na prvi pogled je delovalo nemogoče, da bi japonski dirkač odnesel celo kožo, saj se je povsem razbiti bolid še nekajkrat prevrnil in le sreči se lahko vsi zahvalijo, da ni vanj priletel še kateri izmed dirkačev.

Dirka je bila prekinjena, nesrečni voznik pa je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico, kjer pa skorajda nihče ni mogel verjeti, da jo je po takšni nesreči Takaboši odnesel brez kakšnih hujših poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.