Šport > Moto športi
5605 ogledov

Hamilton besen na ekipo: Je***ti, človek! Zakaj si to naredil?!"

Lewis Hamilton Epa
Britanski šampion je bil med dirko za VN Turčije in po njej nezadovoljen nad potezami Mercedesovega moštva.

Za Lewisom Hamiltonom ni najboljši konec tedna. V Carigradu je dobil sobotne kvalifikacije, a je zaradi menjave motorja na dirki moral startati z 11. pozicije. V nedeljo se je v deževnih razmerah prebijal proti vrhu, prišel do tretjega mesta, a po svojem edinem postanku padel na peto mesto in tam dirko tudi zaključil.

Prav omenjeni postanek pa je zelo razburil sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je moral po ponesrečenem vikendu vodstvo v skupnem seštevku prepustiti Maxu Verstappnu.

Valtteri Bottas VN Turčije F1 Šport Hamilton se je sprl z ekipo, obeta se infarkten zaključek

Na VN Turčije so dirkači odpeljali 58 krogov, Hamilton pa je dolgo vztrajal z začetnim kompletom pnevmatik. Potem, ko se je prebil mimo Segia Péreza na tretje mesto, so ga iz boksov pozvali na menjavo gum.

Hamilton, ki je z izbiro taktike zavestno tvegal, a se očitno počutil lagodno, je že pred tem nekajkrat zavrnil namig ekipe, da bi zamenjal "obutev", v 51. krogu pa je le zapeljal proti garažam. Po dobro opravljenem postanku se je Britanec na stezo vrnil kot peti in bil besen nad strategijo. "Je***ti, človek! Zakaj si to naredil? Zakaj ste prepustili to mesto?" je spraševal Hamilton.

Po končani dirki aktualni svetovni prvak sploh ni želel komunicirati s štabom ekipe. Odločil se je za popolno tišino, najbrž pošteno jezen zaradi dejstva, ker bi lahko celotno dirko odpeljal z enim kompletom pnevmatik.

Po dirki ni skrival nezadovoljstva nad razpletom. "Nisem bil zadovoljen (z odločitvijo, op. a.). Nisem ostal na stezi, ker delamo kot ekipa. Na stezo sem prišel z novimi gumami za mokro stezo, do konca pa je bilo le osem krogov ... Izgubili smo dve mesti, skoraj bi jih še več," je dejal Hamilton.

"Mislim, da to niso težke odločitve ... Ne vem, kaj bi še rekel. Danes smo izgubili nekaj točk, toda je, kar je. Živiš in se učiš," je še povedal izkušeni šampion.

Verstappen ima v skupnem seštevku zdaj 262,5 točke, Hamilton 256,5, že precej oddaljen je zmagovalec VN Turčije Valtteri Bottas na tretjem mestu s 177 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.