Šport > Moto športi
544 ogledov

Kazen za Hamiltona

lewis hamilton Epa
Lewis Hamilton v Turčiji z menjavo motorja.

Svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton bo na veliki nagradi Turčije v Istanbulu tekmoval z zamenjanim delom motorja. Kot je danes med prvim prostim treningom sporočilo vodstvo tekmovanja, bo moral dirkač Mercedesa na dirki startati s kazenskim pribitkom desetih mest, ker je presegel dovoljeno število treh menjav motorja na sezono.

Največji tekmec Hamiltona v boju za naslov svetovnega prvaka, Max Verstappen (Red Bull), ki za Britancem v SP zaostaja za dve točki, je moral na minuli dirki v Sočiju startati povsem iz ozadja. Nizozemec je namreč po kazni zaradi menjave motorja dirko začel z zadnjega startnega mesta, a se na koncu prebil celo na drugo stopničko.

Boj za naslov prvaka v F1 je tako še naprej povsem odprt. Sedemkratni svetovni prvak Hamilton je doslej zbral 246,5 točke, Verstapen 244,5. Tretji Valtteri Bottas ima na svojem računu 151 točk.

Hamlton je sicer dosegel najhitrejši čas prvega prostega treninga pred nedeljsko veliko nagrado Turčije. Dirkač Mercedesa je za 0,425 sekunde ugnal Vertsappna (Red Bull). Tretji čas je dosegel voznik Ferrarija, Monačan Charles Leclerc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice