Šport > Moto športi
103927 ogledov

"Schumacher je živ, toda ni zmožen ..."

michael schumacher EPA
Podpredsednik Ferrarija meni, da se Michaelu Schumacherju in njegovi družini dela velika krivica.

Pierro Ferrari, sin ustanovitelja poskočnega konjička Enza Ferrarija, ni zadovoljen z načinom, kako v javnosti potekajo razprave o Michaelu Schumacherju.

Podpredsednik Ferrarija je ob prejemu nagrade Mecenate dello Sport na podelitvi v Rimu obujal spomine na nekdanjega dirkača in poudaril, da je Schumacher še kako živ, zato se o njemu ne bi smeli pogovarjati kot o pokojniku. 

michael schumacher Odziv javnosti Šport Kaj Schumijev dokumentarec razkriva o njegovem stanju?

V isti sapi je Ferrari razkril - bodisi namerno bodisi nenamerno - še eno podrobnost o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka, okoli katere je bilo doslej veliko nejasnosti.

piero ferrari | Avtor: Epa Epa
Dejal je namreč, da Schumacher ne more komunicirati, kar potrjuje izjave Schumijevega sina Micka, ki je v sklopu nedavno izdanega dokumentarnega filma dejal: "Vsemu bi se odrekel, da bi lahko še kdaj govoril z očetom." 

Svojčas je veljalo, da je komunikacija z Nemcem omejena, a obstoječa. Po vsej verjetnosti je Schumacher do določene mere sposoben sprejemati informacije iz okolice, vendar ni zmožen sodelovati v samem procesu izmenjave sporočil.

"Žal mi je, da se o njem pogovarjamo, kot da je mrtev. Michael ni mrtev. Še vedno je z nami, vendar ne more komunicirati," je italijanskim novinarjem povedal Pierro Ferrari.

"Imel sem to čast, da sem Schumacherja gostil v svojem domu in skupaj sva si privoščila steklenico rdečega vina. Zelo je užival v teh mirnih in intimnih trenutkih. Bil je preprost, jasen in natančen človek, zanačajsko zelo linearen," je dodal Pierro.

Kar malce ironično je, da se je tudi Piero Ferrari ujel v zanko in o Schumacherju govoril v pretekliku, čeprav so omenjene značajske lastnosti, četudi slabo izražene, še vedno del dirkačeve osebnosti.

Komentarjev 3
  • vzev 16:43 02.oktober 2021.

    Za njega bi bilo boljše, da bi bil mrtev, ne pa da je rastlina. Ne vem kaj ima družina, da nekoga tako muči in mu daljša življenje, če se lahko temu sploh reče življenje.

  • leonardo 10:52 02.oktober 2021.

    Predvsem je trapasto, da svojci skrivajo resnico o njem. Narod napleta in ugiba. Zakaj? Komu je to v korist. Kaj bi bilo narobe, če bi žena jasno povedala kako je z njim? A ja, potem bi lahko utonil v pozabo.

Sorodne novice