Šport > Moto športi
24 ogledov

Hamilton izgubil pet startnih mest

Alonso VN Bahrajna Sakhir Manama trening EPA
Lewis Hamilton bo na nedeljski dirki za veliko nagrado Bahrajna v Manami startal pet mest nižje od izida, ki ga bo dosegel v današnjih kvalifikacijah.

Moštvo Mercedes je dirkalniku Lewisa Hamiltona danes moralo zamenjati menjalnik, pravila pa določajo, da mora Hamilton zdaj startati s pet mest slabšega položaja.

Po pravilih morajo menjalniki dirkalnikov zdržati pet dirkaških koncev tedna, kar pa Mercedesu ni uspelo. Britanec je pred tednom dni na Kitajskem za ekipo Mercedesa dosegel prvi pole position, v skupnem seštevku pa je pred nedeljsko četrto dirko svetovnega prvenstva na četrtem mestu, za vodilnim Nemcem Sebastianom Vettlom zaostaja 12 točk.

Alonso najhitrejši na zadnjem treningu

Španec Fernando Alonso (Ferrari) je bil najhitrejši na zadnjem treningu pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Bahrajna v Manami. Drugi je bil Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), tretji čas pa je postavil Avstralec Mark Webber (Red Bull).

V Manami so danes ob 13. uri na sporedu kvalifikacije, nedeljska dirka se bo začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.