Šport > Moto športi
12 ogledov

Lotus: Denar je formule 1 vladar

 lotus dirkalnik EPA
Lotus je novo sezono formule 1 začel na najlepši možen način, in sicer z zmago Kimija Räikkönena na dirki za VN Avstralije. Britanska ekipa je najresnejši kandidat, da v bitki za naslov izzove Red Bull in Ferrari, načrte pa bi jim lahko prekrižale finančne težave.

Francoski dirkač Romain Grosjean, druga violina ekipe Lotus, je prepričan, da so možnosti za naslov svetovnega prvaka odvisne od razpoložljivih finačnih sredstev. Zmaga Kimija Räikkönena je nakazala dober obet za letošnjo sezono, a že v Maleziji sta dirkača Lotusa končala na petem oziroma šestem mestu, v konstruktorskem seštevku pa za vodilnim Red Bullom zaostajajo za 26 točk.  Na vprašanje, ali lahko Lotus resno računa na naslov svetovnega prvaka, je Grosjean povedal: ''Odvisno od denarja, ki bo na voljo. V formuli 1 je to ključnega pomena.''

Finanča sredstva so pogosto velika ovira v vsakem profesionalnem športu, saj manjše ekipe s težavo dostojno parirajo veliko večjim in bogatejšim nasprotnikom. ''Prepričani smo, da imamo dobre ljudi, ki lahko naredijo zmagovalen dirkalnik. Kar zadeva razvoj, smo povsem blizu, a vprašanje je, koliko lahko vložimo,'' je dodal Francoz, ki v skupnem seštevku zaseda osmo mesto. ''Upam, da bomo dobili več sponzorjev, ki nam bodo omogočili razvoj in zmage, ki bodo potem privabile sponzorje. To gre z roko v roki,'' je zaključil Grosjean.

Ekipa naj bi se v drugi polovici lanskega leta dogovarjala za prihod novega sponzorja, vendar pogajanja niso obrodila sadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.