Šport > Moto športi
21 ogledov

Bernie brani Vettla: ''On je zmagovalec!''

webber vettel EPA
Angleški poslovni mogotec Bernie Ecclestone, ki že vrsto let opravlja delo šefa formule 1, zagovarja odločitev Sebastiana Vettla, ki je na dirki za VN Malezije ignoriral ukaz moštva in prehitel Marka Webbra. Nekdanji dirkač meni, da je Nemec pokazal značaj, ki mu je prinesel tri naslove svetovnega prvaka.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA
''F1 supremo'' Bernie Ecclestone se je postavil v bran Sebastianu Vettlu, ker je aktualni svetovni prvak v Sepangu ''ukradel'' zmago moštvenemu kolegu Marku Webbru. Medtem ko so Nemca obsodili številni dirkači, pa je Ecclestone prepričan, da se je Vettel odločil pravilno.

''Če bi bil jaz Sebastian Vettel in bi osvojil tri naslove svetovnega prvaka, nato pa bi prišel nekdo in mi po radijski zvezi začel dajati navodila, bi verjetno naredil podobno kot Kimi Räikkönen, ko so mu začeli svetovati. Rekel bi: 'vem, kaj delam','' je povedal šef formule 1, ki je prepričan, da incident ni omajal avtoritete Christiana Hornerja. ''Christian dobro ve, da se ni zgodilo tisto, kar bi se moralo. Postavite se na njegovo mesto, kaj naj zdaj naredi? Ali je že na začetku izdal ukaz? Če ga je, zakaj je potem izdal še enega?'' se je spraševal 82-letnik.

Čeprav se je na Vettla zaradi kontroverzne poteze vsul plaz kritik, pa Ecclestone meni, da je Nemec le pokazal mentaliteto večkratnega svetovenga prvaka. ''Pokažite mi dobrega poraženca in pokazal vam bom poraženca. Sebastian ni poraženec. On je zmagovalec,'' je dejal Britanec in dodal, da Vettla ne bi smeli kaznovati. ''O tem ne bi niti razmišljal. Rekel bi mu le: 'v prihodnosti ne delaj norca iz mene'. Red Bullu je vseeno, kdo zmaga. Želijo si zmage v prvenstvu. Kje je potem razlika?,'' je še dodal ''F1 supremo''.

Komentarjev 1
  • modrec 11:14 29.marec 2013.

    Ni problem v tem, da je Vettel prehitu Webra, ampak v tem, da ko je Weber za Vettlom ga Weber ne sme prehiteti, sedaj pa ko je bil Vettel za njim je on napadel prvo pozicijo. In tukaj gre za ...prikaži več eno veliko hinavščino v ekipi redbull.