Šport > Moto športi
19 ogledov

''Vettel si je škodoval na dolgi rok''

jenson button Reuters
Britanski dirkač Jenson Button (McLaren) je prepričan, da bo Sebastian Vettel obžaloval nespametno potezo na dirki za VN Malezije. Nekdnaji svetovni prvak je še dodal, da si vsakdo želi zmage, vendar je ekipa tista, ki sprejema odločitve.

Sebastian Vettel si je na sporen način zagotovil zmago na dirki za VN Malezije, ko je ignoriral ukaz ekipe in prehitel moštvenega kolega Marka Webbra. Manever nemškega dirkača je odjeknil kot eksplozija in sprožil številne odzive med dirkači formule 1. Zadnji se je oglasil Jenson Button, ki meni, da si je Vettel s prehitevanjem prej škodoval, kot pa pomagal, saj je dodobra pokvaril odnos z Webbrom.

sebastian vettel | Avtor: Reuters Reuters
''Mislim, da mu bo na dolgi rok škodovalo. Vsak si želi zmage, a končna odločitev je stvar Red Bulla. Velikokrat se je zgodilo, da so šli ukazi v njegovo korist,'' je povedal Button in nadaljeval: ''Takšna stvar lahko povzroči težave. Tudi če se o tem pogovorijo, to ne bo spremenilo razpleta. Kar se je zgodilo, je še vedno v njihovih glavah in ne bo kar tako izginilo.''

Nesoglasja voda na mlin (pod)povprečnemu McLarnu

Button je celo prepričan, da je Vettel ostal brez pomembne pomoči v lovu na naslov prvaka, saj je napeto stanje v Red Bullu voda na mlin vsem ostalim konkurentom. ''Razburljivo je, ko se ekipe prepirajo. Namesto da bi se ukvarjali z nasprotniki, se ukvarjajo z lastnimi dirkači. Upam, da nam bo to pomagalo,'' je zaključil svetovni prvak iz leta 2009.

Komentarjev 2
  • zztop 17:19 27.marec 2013.

    Kva pa vem, kaj je prav. Vsak, ki se postavi na štart, bi rad zmagu. Politika je k....a, v športu je pa res ne bilo treba! Brez radio zvez, sklopko in prestavno ročico naj dajo nazaj v avto, pol ...prikaži več pa naj gonijo te kokr kdo zna. To se mi zmerij manj dopade: Ostan še en krog zunij, pridi po nove gume, zmanjšaj moč motorja, za 3 minute bo deževal itd, ej pol naj raj igrice vozjo, pišoka. Vettel je pa tud narcisek, spravte mi ga spoti, al kaj je kriču po radijski vezi, pritegnjenc.

  • kapuhs 17:18 27.marec 2013.

    Pravi se oglaša... Še en Rubinjo. Velika plača, slab dirkač. Zasvojen z igrami na srečo. Pa še si sposoja.