Šport > Moto športi
12 ogledov

Skesani Vettel: ''Naredil sem napako''

webber vettel
1/4
EPA
Drugo dirko sezone formule 1 za VN Malezije je zaznamovala svojeglava poteza Sebastiana Vettla (Red Bull), ki je ignoriral ukaz iz garaže in se spustil v dvoboj z moštvenim kolegom Markom Webbrom. Avstralec je bil po dirki vidno razočaran, aktualni svetovni prvak pa se je za svojo potezo že opravičil. Podobna drama se je dogajala v garaži Mercedesa.

Dirkač Red Bulla Mark Webber je bil po dirki za VN Malezije zelo razočaran nad potezo Sebastiana Vettla, ki je ''preslišal'' ukaz moštva in si zagotovil prvo zmago v letošnji sezoni.

Avstralec je vodstvo prevzel po prvih postankih in na prvem mestu ostal vse do 46 kroga, ko se je aktualni svetovni prvak odločil za napad. Vettel se je po radijski zvezi pritoževal, da Webber vozi prepočasi in naj se umakne, iz garaže pa so mu odgovorili, naj ostane na drugem mestu in ne naredi česa neumnega. Trikratni svetovni prvak se za ukaze ni zmenil in uspešno prehitel Avstralca. Šef ekipe Christian Horner je njegovo potezo označil za ''noro'', ob prečkanju ciljne črte pa je dodal, da se bo o tem ''potrebno pogovoriti''.

Webber: ''Razočaran sem''

Napetost med Webbrom in Vettlom je bila očitna že med podelitvijo, Avstralec pa je imel po dirki veliko povedati čez svojega moštvenega kolega. ''Po zadnjih postankih so mi iz garaže povedali, da je dirke konec. Ekipa je sprejela odločitev, kot se ponavadi dogovorimo pred dirko: varčujmo z gugami in pripeljimo oba dirkalnika do cilja. Na koncu se je Seb odločil po svoje in tako kot ponavadi bo imel zaščito. Tako pač je. Razočaran sem z razpletom današnje dirke,'' je povedal Webber, ki je v preteklosti že večkrat namignil, da Red Bull favorizira nemškega dirkača.

Zadovoljen pa ni bil niti zmagovalec Sebastian Vettel, ki je po dirki priznal, da je storil ''napako'', saj bi moral zmago prepustiti Webbru. ''Nisem povsem zadovoljen. Mislim, da sem naredil napako. Morali bi ostati na svojem položaju. Navodil nisem ignoriral nalašč, vendar sem naredil napako in Marku vzel prvo mesto. Razumem, zakaj je jezen. Želim biti iskren in povedati resnico, vem pa, da to ne pomaga pri njegovem počutju,'' je po 27. zmagi v karieri povedal aktualni svetovni prvak.

Horner: ''Neprijetno za vse''

 hamilton | Avtor: EPA EPA
Dvojno zmago Red Bulla so zasenčile notranje razprtije, kar je razjezilo tudi šefa ekipe Christiana Hornerja. ''Stvar sta vzela v svoje roke, kar je bilo neprijetno za vse. Dali smo jima navodila, a Sebastian se je odločil po svoje - želel je zmagati. Težko je, ko imaš dva tako tekmovalna dirkača. Težko je gledati, saj bi lahko izgubili več kot 40 točk. Zavedati se moramo, da sta v formuli 1 dve prvenstvi - prvensto dirkačev in konstruktorjev. Za ekipo je bilo zelo neprijetno,'' je dejal Horner.

Pri Mercedesu bolj sklepčni

Podobna zgodba se je odvijala v garaži Mercedesa, kjer pa se je Nico Rosberg izkazal za veliko bolj ubogljivega kot Vettel. Nemški dirkač je bil v zaključku dirke hitrejši od Lewisa Hamiltona, vendar se na ukaz moštva ni zapletel v obračun z Britancem. ''Ekipa je opravilo odlično delo in lepo je stati na stopničkah, vendar menim, da bi moral na tem mestu stati Nico. Težko rečem, da se dobro počutim, a dirkanje je dirkanje in moram gledati naprej,'' je povedal Hamitlon.

Rosberg je bil besed britanskega dirkača zelo vesel. ''Lepo od njega, če je to rekel. Tako pač je; pošteno sem vozil v dobro ekipe, saj spoštujem njihovo mnenje. Vse je v redu in prepričan sem, da bo prišel čas za obračunavanje z moštvenimi kolegi,'' je dodal nemški dirkač.

Komentarjev 3
  • gorickii 08:40 25.marec 2013.

    Vettel je obseden z svojimi zmagami.! Zato se to dogaja.....

  • kapuhs 20:23 24.marec 2013.

    Veber je isti kot včasih Rubinjo. Pač greje sedež pa preveč je plačan. Potem pa misli da bo prvi voznik moštva. Napuh ne pozna meja...

  • HansAndersen 19:33 24.marec 2013.

    Vettel je en navadn egoist, drugače pa dober voznik f1