Šport > Moto športi
21 ogledov

Kimi ima boljši dirkalnik kot Grosjean

kimi raikkonen Reuters
Tehnični direktor ekipe Lotus James Allison je priznal, da ekipa ni uspela obema dirkačema zagotoviti enakih dirkalnikov. Kimi Räikkönen, zmagovalec uvodne dirke za VN Avstralije, že dirka z najnovejšimi izboljšavami, medtem ko njegov moštveni kolega Romain Grosjean nanje še čaka.

Lotus je novo sezone formule 1 začel v prepričljivem slogu in z zmago na dirki za VN Avstralije, ki jo je privozil Kimi Räikkönen, Ferrariju in Red Bullu pokazal, da imata resnega tekmeca v boju za naslov prvaka.

romain grosjean | Avtor: Reuters Reuters
Nekoliko slabše od svojega moštvenega kolega se je odrezal Romain Grosjean, ki na veselje svojih delodajalcev ni odstopil, a zasedel le skromno deseto mesto. Tehnični direktor Lotusa James Allison je priznal, da ima Räikkönen na voljo boljši dirkalnik. ''Romainu je bilo težko v Avstraliji in Maleziji, saj še vedno nismo uspeli zagotoviti dveh enakih dirkalnikov. V petek je bil korak za Kimijem, kar se tiče aerodinamike. V soboto je sicer dobil posodobitev, nato pa nam jo je zagodlo vreme. Tukaj (v Maleziji, op. a.) imamo samo en nov komplet, zato smo se odločili, da ga damo Kimiju, kar pomeni, da ima manjšo prednost,'' je povedal Allison.

Räikkönen je ponujeno prednost s pridom izkoristil, saj je bil najhitrejši na drugem prostem treningu na dirkališču v Sepangu. ''Dirkalnike skušamo kar se da hitro posodabljati, a to pomeni, da imaš en komplet vedno na voljo že prej,'' je dodal tehnični direktor Lotusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.