Šport > Moto športi
22 ogledov

Vettel in Webber zakopala bojno sekiro

formula 1 malezija webber vettel EPA
Voznika Red Bulla Sebastian Vettel in Mark Webber sta po hudem sporu, ki ga je zanetilo Nemčevo nepošteno prehitevanje, vsaj po besedah vodje dirkaške ekipe Helmuta Marka zdaj spet v dobrih odnosih.

Helmut Marko je dejal, da sta si Mark Webber in Sebastian Vettel po pogovoru in analizi dirke segla v roke in tako vsaj malce omilila hud spor, ki ga je sprožilo Vettlovo neavtorizirano prehitevanje. Marko je razkril, da je bil Nemec nemiren zaradi situacije in da misli, da tega ne bo več ponovil.

"Ni treba, da se povsem razumeta, toda med njima mora biti trdno delovno partnerstvo. Sebastian se je opravičil že na novinarski konferenci in to je bil prvi pravilen korak. Na analizi dirke smo opravili pomemben pogovor in temu je sledil stisk rok obeh dirkačev. Za nas je ta stvar zdaj končana," je novinarjem povedal Marko.

Marko je sicer desna roka šefa Red Bulla Dietricha Mateschitza. Povedal je tudi, da se je "Seb" naučil pomembne lekcije. "Ni se mu treba spremeniti kot oseba. Toda Seb je bil zaradi vsega skupaj nemiren in je bil presenečen nad svojo radikalno reakcijo. Mislim, da kaj takega ne bo več ponovil."

Dodal je še, da je bila ekipa povsem nemočna ob Nemčevem izvajanju in da iz boksov niso mogli posredovati. "Sebastianu smo dejali, naj drži svojo pozicijo, saj nismo vedeli, v kakšnem stanju so gume, in oba dirkača sta morala priti v cilj z dobrim rezultatom. Toda nato je prišlo do napada na našo strategijo in stvar se je izmaknila kontroli. Nismo mogli posredovati preko radia ali kaj podobnega. Sebastianovo dirkaško bistvo je prišlo na dan," je zaključil Marko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.