Šport > Moto športi
28 ogledov

Zanesljivi Red Bull straši konkurente

sebastian vettel EPA
Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel je zelo zadovoljen z vzdržljivostjo novega dirkalnika RB9. Ekipa Red Bulla je bila edina, ki je testiranje v Jerezu zaključila brez mehanske okvare.

Novi dirkalnik Red Bulla se je med tesitranji v španskem Jerezu izkazal za zelo zanesljivega, saj so imeli vsi ostali največji konkurenti - McLaren, Ferrari, Mercedes in Lotus - vsaj nekaj tehničnih težav, medtem ko so rdeči biki opravili kar 372 krogov.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
''Nekoliko boljši je, saj smo imeli lani težave z zanesljivostjo,'' je novi dirkalnik z lanskim primerjal Vettel. ''Izgleda, da smo dobro opravili domačo nalogo in v Barceloni bomo imeli še štiri dni časa, da ugotovimo, ali še karkoli pušča,'' je dodal trikratni svetovni prvak.

Vettel je v Jerezu, kjer je bil najhitrejši Kimi Raikkonen, postavil tretji čas. Prva zimska testiranja so pogosto zavajajoča in Vettel se zaveda, da bodo šele testiranja v Barceloni pokazala nekoliko jasnejšo sliko. ''Če gledam naprej, mislim, da bo Barcelona podala nekaj več odgovorov, ampak samo zato, ker se bodo ekipe veliko poigravale z dirkalniki. Če gledaš z odprtimi očmi, potem lahko marsikaj opaziš. Ampak kot sem že povedal, osredotočeni smo na to, kar počnemo mi. V Barceloni bomo poskušali zvedeti še več o nas in morda tudi o naših konkurentih. Zanimivo bo,'' je zaključil Vettel.

Komentarjev 1
  • supreme 08:27 12.februar 2013.

    nahitrejši čas na testiranju je postavil Massa z Ferrarijem in se je edini spusti pod 1:18.000 tko ,da prvo preverte informacije predn karkoli zapišete.