Šport > Moto športi
14 ogledov

Hamilton razmišljal o odhodu iz F1

lewis hamilton sergio perez EPA
Alfa in omega formule 1 Bernie Ecclestone trdi, da je Lewis Hamilton pred podpisom z Mercedesom resno razmišljal o tem, da bi za nekaj časa zapustil najelitnejši dirkaški šport. Mladi britanski dirkač se je po šestih letih pri McLarnu odločil, da je prišel čas za nove izzive.

Lewis Hamilton je v zaključku lanske sezone prerezal popkovino z McLarnom, ki ga je pod svoje okrilje vzel že daljnega leta 2004. Mnenja o tem, ali je Britanec naredil napako, so bila deljena, medtem ko je 28-letnik vztrajno zatrjeval, da odločitve ne obžaluje in se že veseli novega izziva.

Čeprav se je Hamilton za menjavo ekipe odločil zaradi želje po spremembi, pa se je v ozadju šušljalo, da odnosi med McLarnom in nekdanjim svetovnim prvakov niso ravno rožnati. Direktor formule 1 Bernie Ecclestone je razkril, da je Hamilton tako močno želel zapustiti McLaren, da se je bil pripravljen za leto ali dve celo umakniti iz formule 1. ''Ron Dennis je rekel, da bi lahko zadržal Lewisa, če bi hotel, vendar ni hotel,'' je povedal Ecclestone in nadaljeval: ''Lewis mi je povedal, da bi si raje privoščil leto odmora. Ne vem, zakaj je prišlo do tega. Ni se tako odločil zaradi denarja. Ne vem, kaj je bilo, a razlog ni bil denar.''

Hamilton je prvo dirko sezone za VN Avstralije končal na petem mestu, kar je sam označil za dober in spodbuden rezultat. ''Mislim, da si je želel spremembe. Dolgo časa je bil pri McLarnu in želel si je naprej,'' je dodal 82-letni Bernie, ki ne dvomi, da ima Britanec že v letošnji sezoni možnost za naslov svetovnega prvaka. ''Mercedes ima najboljši motor in enega izmed najboljših dirkačev na svetu,'' je zaključil Ecclestone.

Hamilton: ''Lepo je dokazati ljudem, da se motijo''

Potem ko je lani Hamilton uradno oznanil, da bo v letošnji sezoni dirkal za Mercedes, so se številni strokovnjaki in analitiki spraševali, ali bo s tem zapravil svoj izjemni potencial. Glasno je svoj dvom v Britančevo odločitev izrazil trikratni svetovni prvak Jackie Stewart, ki je opozarjal, da se Mercedes ni uveljvail kot ena najboljših ekip v karavani formule 1.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA
Hamilton se na takšne očitke ni oziral in že na prvi dirki dokazal, da je Mercedes letos bolje pripravljen, kot v enakem obdobju lani. ''Lepo je dokazati ljudem, da se motijo. Kritike so bile povsod, še posebej nekdanji dirkači so komentirali, da je bila to najslabša odločitev vseh časov. Rekli so: 'Nikamor ne bo prilezel','' se je muzal Hamilton, ki je bil z rezultatom na dirkališču v Albert Parku zelo zadovoljen. ''Pojma nimajo, kaj govorijo. Kot da je vse črno belo, a resnica je nekje vmes,'' je dodal 28-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.