Šport > Moto športi
31 ogledov

Hamilton verjame v zaroto, šef se ne strinja

sebaistian vettel kimi raikkonen EPA
Lewis Hamilton je po dirki za VN Monaka Ferrariju očital, da favorizira Sebastiana Vettla. Rdeči očitke zavračajo, trditve trikratnega svetovnega prvaka pa niso prepričale niti šefa Mercedesa Tota Wolffa.

Sebastian Vettal je na ulični dirki v kneževini prekinil 16-letno sušo poskočnega konjička in postal prvi zmagovalec s Ferrarijem po Michaelu Schumacherju leta 2001.

Po sobotnih kvalifikacijah je najbolje kazalo Kimiju Räikkönenu, ki je osvojil prvi "pole position" po letu 2008, na dirki pa je moral priznati premoč moštvenemu kolegu, ki je slavil po zaslugi boljše strategije.

Vettel je s tretjo zmago v sezoni povečal svojo prednost v točkovanju prvenstva in ima 25 točk več od Lewisa Hamiltona, ki je osvojil šele sedmo mesto.

lewis hamilton | Avtor: Profimedias Profimedias
"Jasno je, da je Ferrari izbral prvega dirkača. Naredili bodo vse, da bo Vettel vsak konec tedna osvojil čim več točk. Do tega ne pride na podlagi strategije. Drugi dirkalnik težko prehiti prvega, če se za to ne odloči ekipa. To je jasno," je povedal Hamilton, ki je prepričan, da so dirko krojili Ferrarijevi inženirji in ne dirkača.

Vettel je moštvenega kolega premagal po menjavi pnevmatik, saj je na progi ostal nekaj krogov dlje od ledenega Finca. Štirikratni svetovni prvak je zanikal, da je slavil s pomočjo strategije.

"Ni bilo ukazov iz garaže. Pravilo je takšno, da prednost v boksih dobi tisti, ki je bil boljši v kvalifikacijah. Izšlo se je v moj prid in to sem sprejel. Zelo sem vesel, razumem pa, da je Kimi razočaran. Izkazalo se je, da je bolje ostati na progi dlje, vendar tega pred dirko nismo mogli predvideti. Vem, da Kimi ni najbolj zadovoljen," je povedal Vettel.

Z oceno svojega varovanca se ni strinjal niti prvi mož srebrne garaže Toto Wolff. "Ni bilo povsem jasno, kako se bodo odzvale pnevmatike. Enega so morali poklicati v bokse in mu nadeti supermehke gume. Izkazalo se je, da supermehke niso tako hitre in Sebastian je izkoristil priložnost. Ne verjamem, da so to pričakovali. Rezultat je pravi za ekipo, a mislim, da ni bil zrežiran," je povedal Wolff.

Sezona formule 1 se bo nadaljevala 11. junija, ko bo na sporedu VN Kanade.

marchione toto wolff | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.