Šport > Moto športi
16 ogledov

Hill: ''Upravljali so z njegovim življenjem''

lewis hamilton EPA
Nekdanji svetovni prvak formule 1 Damon Hill je izrazil podporo Lewisu Hamiltonu, ki se bo v prihodnji sezoni iz McLarna preselil v Mercedes. ''Lewis je moral oditi, da bo lahko razprl krila,'' je povedal Britanec.

damon hill | Avtor: EPA EPA
Lewis Hamilton je v petek oznanil, da bo v prihodnji sezoni dirkal za ekipo Mercedesa, kjer bo zamenjal Michaela Schumacherja. Odločitev za slovo ni bila lahka, saj so pri McLarnu zanj skrbeli vse od najstniških let. Hamilton, ki je naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2008, se za odhod ni odločil zaradi finančnih razlogov, ampak zaradi želje po večji svobodi. Čeprav je McLaren na zadnjih dirkah kazal odlično formo in se po kvaliteti veliko lažje kosa z Red Bullom in Ferrarijem, pa to ni prepričalo 27-letnega dirkača. ''Lewis je bil v McLarnu kot ujeta ptica. Upravljali so z njegovim celotnim življenjem. Ne zamerim mu, da je odšel. Moral je oditi, da bo lahko razprl krila,'' je povedal Damon Hill.

Hamilton ni bil zadovoljen z dejstvom, da pri McLarnu obdržijo pokale dirkačev. Hill je poudaril, da je Hamiltonovo stališče razumljivo. ''Nikoli nisem razumel logike, da ekipa obdrži pokale dirkačev. Gre za princip, ne za pokal,'' je povedal Britanec. Hamilton pa se v novo moštvo ni preselil samo zaradi nesoglasij v McLarnovi garaži, temveč si želi tudi novih izzivov.

Brawn: ''Lewis ni zahteval vloge prvega dirkača''

ross brawn | Avtor: EPA EPA
V Mercedesu so nad prihodom Lewisa Hamiltona navdušeni, še bolj pa jih veseli dejstvo, da dirkač ni zahteval vloge prvega dirkača. ''Lewis ni zaprosil za kakršnokoli priorireto, samo za enakost. Ne želi si posebnega statusa, ampak le enakovredno priložnost. Pogovor je bil kratek, sam pa sem bil zadovoljen, da si ni poskušal zagotoviti določenega položaja, ker bi to težko sprejeli,'' je povedal Ross Brawn, ki si obeta produktivno sodelovanje obeh dirkačev, saj se poznata še iz časov dirkanja v kartingu. ''Dobra prijatelja sta in na dirke večkrat potujeta skupaj. Med njima ne pričakujem nobenih težav. Nico je prav tako navdušen nad njegovim prihodom,'' je zaključil šef Mercedesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.