Šport > Moto športi
3688 ogledov

Huda nesreča, resne poškodbe

nesreča, indycar youtube
Huda nesreča na dirki serije IndyCar.

Na nedeljski dirki serije IndyCar na dirkališču Pocono Raceway se je zgodila huda nesreča. Devetindvajsetletni kanadski dirkač Robert Wickens je izgubil oblast nad svojim vozilom in trčil v dirkalnik Ryana Huntera-Reaya. Nesrečnega Kanadčana je odneslo v zaščitni zid na ovalni stezi, po trku pa je njegov bolid razpadel na koščke. Dirkača so pri zavesti spravili iz kokpita in ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Wickens je utrpel zlom obeh nog, poškodbo desne roke in hrbtenice ter pljuč. "Lahko le upamo, da bo vse v redu," je po dirki dejal vodilni v prvenstvu Scott Dixon.

"Vsi dirkači smo tu ena družina. Na najboljši način poskušamo paziti drug na drugega. Nikakor si ne želiš videti takšnih reči. Mislimo in molimo zanj, njegovo družino, njegovo zaročenko, ki se vsi spopadajo s tem," pa je dejal zmagovalec dirke Alexander Rossi.

Na istem dirkališču je pred tremi leti sicer življenje izgubil britanski dirkač Justin Wilson, ki je med svojo kariero zbral tudi 16 nastopov v formuli 1. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice