Šport > Moto športi
385 ogledov

Italijan še naprej nezaustavljiv, prvenstvo vse bolj zanimivo

Francesco Bagnaia Profimedia
Bagnaia s prvega startnega mesta tudi na VN Aragonije.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v kraljevem razredu motociklizma motoGP za veliko nagrado Aragonije začel s prvega startnega mesta. Bagnaia je sicer dobil zadnje štiri zaporedne dirke in je v skupnem seštevku vse bližje tudi pred nekaj tedni na prvem mestu povsem varnem Francozu Fabio Quartararoju.

Voznik Yamaha je sicer kvalifikacije 15. dirke sezone zaključil na šestem mestu in bo dirko začel iz druge vrste. V prvi vrsti bodo tako le dirkači na motociklih Ducatija, drugi je bil v kvalifikacijah Avstralec Jack Miller, tretji Italijan Enea Bastianini.

Francesco Bagnaia | Avtor: Profimedia Profimedia

Quartararo ima po 14 dirkah sezone v seštevku SP 211 točk, drugi je Bagnaia s 181 točkami, tretji je s 178 točkami Španec Aleix Espargaro (Aprilia), četrti v kvalifikacijah.

 

Mir izpušča dve dirki

Španski motociklist Joan Mir pa zaradi poškodbe desnega gležnja ne bo nastopil ta konec tedna na dirki svetovnega prvenstva za veliko nagrado Aragonije, manjkal pa bo tudi na VN Japonske, je danes sporočila njegova ekipa Suzuki.

"Joan je odstopil z VN Aragonije, potem ko se je boril z bolečinami v poškodovanem desnem gležnju. Prav tako ne bo nastopil na prihajajoči VN Japonske," je japonska ekipa objavila na družbenih omrežjih.

Svetovni prvak iz leta 2020 se je v petek in danes sicer udeležil prostih treningov, a v kvalifikacijah, ki so se začele ob 14.10 na stezi MotorLand Aragon, ni nastopil.

Komentarjev 1
  • Marlene_Summers 13:39 18.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...............>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

Sorodne novice