Šport > Moto športi
48 ogledov

''Rossi zapravil zadnjo priložnost''

jorge lorenzo EPA
Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je bil glavna zvezda podelitve nagrad za najboljše motocikliste pretekle sezone. Valentino Rossi se slavnostnega dogodka ni udeležil.

Jorge Lorenzo je bil po zmagi v Valencii, ki mu je prinesla tretji naslov prvaka, poln samohvale in ostrih besed na račun velikega rivala Valentina Rossija. Dirkač Yamahe je prepričan, da si je naslov zaslužil, saj je bil v vseh pomembnejših statističnah kategorijah uspešnejši od devetkratnega svetovnega prvaka.

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Lorenzo je na podelitvi Mednarodne motociklistične zveze (FIM) prejel vgravirano ploščico, kolajno in velik pokal, v pogovoru z novinarji pa je razkril, kje po njegovem mnenju tiči glavni razlog za frustracije moštvenega kolega.

''Več kot očitno je, da prihajajo mlajši dirkači, ki so hitrejši od njega,'' je brez dlake na jeziku dejal trikratni svetovni prvak. ''Verjetno je težko, če nisi dovolj hiter, da bi osvojil več dirk in v Valencio pripotoval z večjo prednostjo,'' je dodal Španec, ki je v pretekli sezoni zmagal na sedmih dirkah, Rossi na štirih.

''Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, a to je bila njegova zadnja priložnost za naslov prvaka. Mene čaka isto,'' je prepričan Lorenzo.

Od prve Rossijeve zmage sta minili skoraj dve desetletji, prihodnje leto pa bo dopolnil 37 let, kar je najvišja starost za svetovnega prvaka - Britanec Lesslie Graham je dobil inavguralno sezono razreda 500cc leta 1949.

Lorenzo je bil ob sprejemu nagrade tarča žvižgov nekaterih Rossijevih navijačev, s čimer so mu še enkrat stopili na žulj. ''Nič od tega se ne bi zgodilo, če bi bil Valentino tako hiter kot Marc ali jaz in bi zmagal več dirk. Z več hitrosti in konstantnosti ter brez tega, kar se je zgodilo v Sepangu, bi v Valencii imel večjo prednost in bi zlahka osvojil naslov. Zaveda se, da je izpustil priložnost, in to je težko sprejeti,'' je povedal Lorenzo in za konec dodal, da se bodo napete strasti, ki so razdelile Yamahino garažo, do prihodnjega leta že pomirile. ''Prepričan sem, da se bodo do naslednje sezone stvari izboljšale in bo med nama spet vladalo medsebojno spoštovanje,'' je sklenil svetovni prvak razreda motoGP.

Komentarjev 6
  • Fucky 11:30 10.november 2015.

    Res je bilo nepotrebno odrivanje s kolenom. Moral bi ga s polenom in to po glavi !!!

  • Hi5 11:29 10.november 2015.

    Ma kdo tebe Jorge revček sploh kej vpraša. Nepomemben faktor bil in ostal. Rossiju se lahko le klanja in prosi za odpustke, vse ostalo so le iluzije nekega nepomebnega španca.

  • Janez_53 11:10 10.november 2015.

    Se strinjam s tabo, vendar si je Rossi s tistim nepotrebnim odrivanjem Marqueza s kolenom sam zakuhal. In vsekakor bi bil prvak, če ga ne bi doletela kazen štarta z zadnje pozicije.