Šport
46 ogledov

"Ta naslov sem si povsem zaslužil"

Jorge Lorenzo EPA
Jorge Lorenzo je dejal, da si je svojo tretjo lovoriko v razredu MotoGP povsem zaslužil in da zaradi dvoboja med Marcom Marquezom in Valentinom Rossijem ne bo dovolil madeža na prigaranem uspehu.

Jorge Lorenzo je na zadnji dirki sezone z zmago nadoknadil sedem točk zaostanka za moštvenim kolegom pri Yamahi Valentinom Rossijem, ta je zaradi kazni sicer moral startati z zadnjega startnega položaja.

"Ljudje, ki se spoznajo na motociklizem se zavedajo, koliko sem vreden kot dirkač in prvak. Ti bodo zadovoljni z mojim dosežkom, povsem jasno pa je, da podporniki drugega dirkača, v tem primeru gre za Valentina, nikoli ne bodo zadovoljni z razpletom tega prvenstva. A prvak je prvak, s svojo statistiko v tej sezoni pa sem si naslov zaslužil," je po osvojitvi tretjega naslova v MotoGP dejal Lorenzo.

"V prav vsem sem bil boljši: v zmagah, v najboljših startnih položajih, v številu najhitrejših krogov, v krogih na čelu dirke, na trenigih. V vsem. Premagal me je le v stopničkah in konstantnosti, a to gre na račun posebnih okoliščin. Na nekaterih dirkah bi lahko slavil, a je deževalo, zato nisem mogel do najboljšega izida. Če ne bi slabo začel sezone, bi lahko v Valencio prišel z 20, 30 ali 40 točkami prednosti. To je povsem jasno," je nadaljeval Španec.

Ta je prepričan, da na Rossijevo uvrstitev na zadnji dirki kazen ni pretirano vplivala. Rossi je bil 13 sekund za najboljšimi, ko se je prebil na četrto mesto, do cilja pa je zaostal za 19,7 sekunde. "Ničesar ni imel izgubiti, lahko je pritiskal na vso moč, vseeno pa je končal 20 sekund zadaj. S svojo hitrostjo in odločnostjo sem dokazal, da si zaslužim naslov in upam, da bodo vsi spoštovali končni rezultat."

"Nisem bil posebej hiter, je pa res, da sem se z novimi gumami na začetku znašel v gostem prometu in nisem mogel pokazati maksimuma. Če bi bil na normalnem startnem položaju, bi poizkušal nekaj storiti, lahko bi se boril z Jorgejem," je sicer prepričan Rossi.

Lorenzo pravi, da vsa kontraverznost na zadnjih dveh dirkah ne bo zasenčila njegovega dosežka. "Seveda bi raje videl, da ne bi bilo toliko polemik v medijih, da se ne bi ustvarjalo zgodb, ki niso resnične. Bolje bi bilo, da bi se izognili dogodku med Marcom in Valentinom na dirki v Sepangu. Vse to pa tako ali tako ne more zasenčiti mojih predstav in ravni dirkanja v tem letu. Nič ne bo vplivalo na ponos, ki ga čutim ob osvojitvi tega naslova."

Komentarjev 4
  • mrki 20:58 09.november 2015.

    Jorge Lorenzo je dejal, da si je svojo tretjo lovoriko v razredu MotoGP povsem zaslužil, in da zardi dvoboja med Marcom Marquezom in Valentinom Rossijem ne bo dovolil madeža na prigaranem uspehu.------------------------------------------------------Lorenzo - ne seri !! trije španski ...prikaži veči drekači ste to dosegli !! to bo večno ostalo v kolektivnem spominu , pa se ti lohk še tolk repenčiš!!

  • antitrust 20:25 09.november 2015.

    in potem sta Lorenzo in Marquez zmago proslavila pozno v noč. Ne pa se točno, kdo je nosil visoke petke in samostoječe nogavičke.

  • Papaja Popi 19:59 09.november 2015.

    Bravo Lorenzo.Rossi pojdi jokat h Kalimerotu.