Šport > Moto športi
223 ogledov

Kamere razkrile krivca za usodno nesrečo

nicky hayden nesreča peugeto vetrobransko steklo EPA
Izsledki policijske preiskave okoliščin smrti Nickyja Haydna se ujemajo z zgodbo 30-letnega voznika Peugeota.

Za prometno nesrečo, v kateri je ugasnilo življenje 35-letnega Nickyja Haydna, je odgovoren pokojni Američan, ki ni upošteval prometne signalizacije in v nepreglednem križišču prevozil STOP znak.

V tistem trenutku se je po prednostni cesti pravilno pripeljal 30-letni voznik Peugeota in silovito trčil v Haydna, ki je nekaj dni po nesreči podlegel hudim telesnim poškodbam.

Policija je v okviru preiskave pregledala posnetke varnostnih kamer in ugotovila, da se okoliščine nesreče ujemajo z uradno izjavo voznika. 30-letnik je v pogovoru za lokalni časopis v Riminiju pojasnil, da je Hayden pripeljal po stranski cesti in mu zaprl pot.

"Nisem imel časa reagirati. Peljal sem se v službo. Žal mi je. Žal mi je," neimenovanega voznika citirajo italijanski mediji. 

Posnetki nesreče potrjujejo, da je Hayden res prevozil STOP znak. Policisti špekulirajo, da se je dirkač zamotil s polušanjem glasbe in posledično ni bil pozoren na prometne znake.

Za zdaj ni znano, ali je voznik Peugeota vozil po omejitvah. Rezultati alkotesta so bili negativni, tako da se bo 30-letnik, kot kaže, izognil kazenskemu pregonu.

hayden križišče | Avtor: Reddit Reddit

 

Komentarjev 8
  • Skippy 23:14 24.maj 2017.

    To seveda ni res. Če je kolesar spregledal STOP znak, ne more biti kriv voznik, četudi je koma pijan. Voznik odgovarja samo za svojo pijanost.

  • wizeman 22:11 23.maj 2017.

    Ja, in to pokojni...

  • bendover 15:23 23.maj 2017.

    trikrat prebral,da sem razumel ta zmazek,v zgodbi nastopajo voznik,kolesar,motociklist...